В Смолян и областта: 17 не стигнаха до матурите, не успели да завършат 12 клас

Информация по актуални теми за системата на образованието към 1 юни 2020г - отварянето на детските градини и провеждането на Държавен зрелостен изпит /ДЗИ/ по български език и литература, изнесе днес на брифинг пред медиите началникът на РУО Смолян Мария Семерджиева.
„Изпитът протича в 21 училища, броят на залите е 96, броят на квесторите, които участват е 293. Сутринта на 1 юни за ДЗИ по Български език и литература се явиха 694 ученици, от заявили желание
721. От тези 27 ученици, които не са се явили, 17 не са допуснати от Комисиите по допускане поради това, че не са успели да получат по-висока оценка на текущите изпитвания от двойка и да завършат 12
клас. Те ще имат поправителни изпити и след успешното им полагане, ще се явят на матурите в края на месец август. Останалите 10 ученици не са се явили по собствено желание.“  

Семерждиева уточни, че няма поставени под карантина ученици, като съвместно с РЗИ Смолян до 29 май
2020г е извършена проверка на всички ЕГН-та в базата за поставени под карантина и са сверени с данните на РУО Смолян.
„Сутрешният филтър протече добре, при спазване на всички мерки, които е предписал здравният министър, както и на спазване на алгоритъма, одобрен от Министерството на образованието и науката. Няма върнати ученици, които да са показали грипоподобни симптоми, така всички, които се явиха на матура са допуснати в залите. Явиха се всички квестори, за което им благодаря, те показаха изключителна отговорност.“, каза още Семерджиева. По думите й децата са били спокойни преди да влязат в залите, нямало е напрежение и е спазвана дистанция.

„Изпитът протече нормално, надяваме се децата да покажат високи резултати, такива, каквито винаги са показвали през годините.“, заключи началникът на РУО- Смолян. По отношение на видеонаблюдението
по време на матурите г-жа Семерджиева обяви, че проблем с осигуряване на устройства не е имало.
„Навсякъде се справихме, в залите са монтирани камери за онлайн наблюдение в реално време. Бяха преместени камери от тези училища, в които не се провежда ДЗИ и така се обезпечи изискването на МОН да има видеонаблюдение по време на целия изпит.
СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Хороскоп за 13.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Тревожите се излишно за важно събитие днес, тъй като всичко ще мине дори по-добре отколкото сте си представяли. С енергията, която блика от вас обаче успявате да заразите всички около себе си. Радвате се на покупка, която планирате от доста време. Не оставяйте нищо на случайността, когато става дума за личните ви взаимоотношения.
13 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще пристъпите към реализация на задача, за която се подготвяте от доста време. Бъдете внимателни и не рискувайте излишно, особено ако действията ви са свързани с пари. Близките ви са най-добрия ви съветник в решаването на житейските въпроси. По-често търсете мнението им и не правете нищо на инат.
13 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се почувствате освободени, ако отдадете предпочитание на онези неща, които са ви приятни и които ще ви освободят от стреса. Напрежението на изминалите дни се отразява неблагоприятно на отношенията ви с околните, от което страдате всички. Вземете мерки и внесете баланс в живота си.
13 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
13 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете внимателни и съсредоточени. Разсеяни сте и пропускате важни неща. Не взимайте присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
13 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Включете се активно във всичко, което се случва около вас, защото на много места можете да бъдете полезни. Приемате спокойно фактите, от които други биха се изнервили. Децата ви имат свои виждания за ваканцията и те трябва да намерят място в плановете ви. Но оставете време и за себе си.
13 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Старателно се подгответе за това, което планирате през следващите дни, за да елиминирате изненадите. Във всички случаи ще останете резервирани към онези, които ви обещават бързи успехи. Погрижете се за здравето си и обръщайте внимание на дребните неща, които довеждат проблемите.
13 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате.
13 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
13 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не търсете причини за недоволство от близките си. Трудностите са ви направили по-раздразнителни, но има защо и да сте доволни. Това, че сте заедно и можете да си помагате е достатъчен повод да се усмихнете на живота. Дайте предимство на всичко онова, което ви прави щастливи и му се посветете.
13 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес е чудесно и затова бъдете сигурни че с каквото и да се занимавате, този ден ще бъде много приятен за вас. Не изпускайте възможността обаче да поговорите сериозно с приятел за отношенията помежду ви. В интимната сфера се радвате на разбирателство и споделени чувства. Получавате примамливо предложение за вечерта.
13 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Уважавайте свободата на другите и не пречете на никого да живее живота си такъв, какъвто го иска, както и вие не бихте допуснали някой да ви нарежда. Но с житейските си примери успявате да внушите, че преди да се поиска, трябва да се даде. Насърчавайте доброто у другите и го възпитавайте у децата си, те са вашето бъдеще.
13 юли 2020
Последни новини