3 години затвор за шофьора, убил със 100 км/ч 12-годишно дете в Златоград

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Смолян е осъден 58-годишният Л.У., по чиято вина загина 12 -годишно дете на пътя в Златоград, съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив. На 31.07.2018 г., около 17.10 ч., движейки се по платното за движение по ул. “България“ в Златоград с лек автомобил „Пежо Боксер“, водачът е нарушил правилата за движение, удрарил с висока скорост детето, което се движело по тротоара с родителите си и го убил.

 Момчето изхвърчало в  близката градинката, на около 3 - 4 метра от мястото, където се намирало с родителите му. Детето веднага било откарано в болницата в Златоград, като е починал от нараняванията си – тежка черепно-мозъчна и шийна травма.

Според изготвената комплексна експертиза основна причина за пътното произшествие е скоростта на движение на автомобила, която към момента на удара е била около 93 км/ч., а разрешената за движение скорост в конкретния пътен участък на населеното място е 40 км/ч, обозначена с пътен знак. Автомобилът е спрял на стотина метра от мястото на произшествието. На водача Л.У. е била взета проба за употреба на алкохол и наркотични вещества, която е отрицателна.  Окръжен съд – Смолян е наложил наказание от 3 години „лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 5 години.

Присъдата на Окръжен съд – Смолян подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Хр
    христо недялков
    6 -2
    16:17, 2 юни 2020
    Какви три години, какви глупости? Първо: детето е било на тротоара. Второ: водачът е карал с 53 км./ч над допустимата скорост.Присъдата трябва да бъде от 3 до 15 години, тоест поне 10-12 години. Ало, съдът...?
    • Ди
      Димитър Василев
      4 0
      08:58, 3 юни 2020
      Пратих това и до НОВА ТВ и до БТВ но не ме отразиха,призива ми е пробвайте и вие изскам гласност за случая!!!!
  • 2
    Ив
    Иван Иванов
    4 -2
    07:20, 3 юни 2020
    Дано след тези смешни три години този идиот срещне на пътя с колата си карайки отново така съдията издал тази присъда, или още по лошото , детето на този съдия ! КАК СПИТЕ ИЗОБЩО БЕ хора, ако изобщо може да се наречете ХОРА
  • 3
    Ра
    Радои
    3 0
    13:18, 3 юни 2020
    Това нее правосъдие ,аиде да ми кажат тези съдии ако това дете беше тяхното щяха ли даса доволни от присъдата .Безсрамници.
Последни новини