Детската кухня в Смолян отваря врати, храната ще се приготвя при драконовски мерки за хигиена

Купони ще се купуват по предварително изготвен график и правила, за които община Смолян ще информира своевременно родителите

От 4 юни се възстановява предоставянето на храна за деца от 10 месечна до 3-годишна възраст от Детската кухня към община Смолян, съобщават от общината. Ще бъдат спазени противоепидемичните мерки,  като всички родители, получаващи храна, ще влизат в помещенията за раздаване по един и с предпазна маска на лицето, уточни секретарят Момчил Николов. Родителите ще са длъжни да спазват социална дистанция от 2 метра пред входа на пункта за раздаване на храна. 

Инструкторът по хранене към Детската кухня, организира възстановяването на дейността й при стриктно спазване на съответните мерки, както и всички други заповеди, правила, инструкции, относно КОВИД-19, издадени от кмета, министъра на здравеопазването, РЗИ-Смолян и др. компетентни органи.

Част от мерките за организацията на дейността на Детската кухня към община Смолян са следните:
Служителите в Детската кухня се разделят на два екипа – екип за подготовка на храната и екип за доставката и раздаването й. Първият ще отговаря за заявяването и приемането на хранителните продукти и подготовката на храната, като спазва всички противоепидемични мерки и други правила въведени в детските градини.
На работните си места служителите ще носят маски, ръкавици, работни престилки, шапки, подходящи обувки и друго облекло необходимо за работа в кухня. Преобличането ще се извършва на отделни обособени места, като се забранява влизането в кухнята с дрехи носени навън. Всички дрехи и предпазни средства се сменят и дезинфекцират в съответствие с указанията на здравното министерство.
Всички служители са задължени да поддържат висока лична хигиена. Храната ще се предава на екипа за доставка и раздаване на изхода на кухнята на специално обособен кът, който се дезинфекцира преди поставянето на съдовете с храна.
Забраняват се контакти между двата екипа, като комуникацията между тях ще се извършва по телефон или при спазване на дистанция от минимум 2 метра.
Екипът за доставка и развозването на храната я получава от обособения кът, като спазва забраната за контакти и правилата за комуникация. Шофьорите са задължени да бъдат с предпазни маски за лице и ръкавици, а служителите раздаващи храната и предпазен шлем.
Разливните помещения ще се дезинфекцират преди да започне и след като приключи раздаването на храната, а ако процеса по раздаването продължава повече от 1 час и 30 минути се прави и междинна дезинфекция.
Служителите раздаващи храната задължително дезинфекцират ръцете си след предаването й на всеки родител.
 

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ис
  Истината
  0 0
  04:54, 3 юни 2020
  Скоро = белина и дезинфектант в храната. Много прост народ се оказа планетарното население в цял свят, следва ваксината с наночип.

Видеа по темата

Още новини

Хороскоп за 10.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Пестете енергията си и не се захващайте с нови дела. Ще овладеете конфликт на работното място, породен от недоразумение или нечие желание за показност. Пазете силите си за моментите, в които е нужно да сте борбени и самокритични едновременно. Предстоят ви важни срещи, от представянето ви ще зависят следващите ви проекти.
10 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
10 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вълнувате повече от присъствието на човек, който не крие чувствата си към вас. Може би това означава нова любов или дълготрайно приятелство. Във всички случаи ще се насладите на близостта си. Доволство от постигнатото ще споходи и деловите представители на знака, предстоят им бързи реализации.
10 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Жаждата ви за пътешествия ще ви постави в условия да избирате между две възможности. Затрудненията ви ще се от любознателен характер, по отношение на финансите си не се притеснявайте. Професионалните ви проекти и намерения ще ви срещнат с подходящите хора, с които да ги осъществите.
10 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Предстоят ви задължения, които едва ли ще са ви по сърце. Приемете го като предизвикателство и мислете за това какво бихте правили в свободното си време. Среща със стар, но добър приятел ще разнообрази деня ви и ще ви накара да се почувствате много по-добре. Не бъдете прекалено мнителни към близките си.
10 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Дори да са възможни несполучливи професионални контакти днес, не се отказвайте. Това само ще ви покаже, силата ви е в самостоятелните изяви. В интимните си отношения с партньора се доверете на взаимността и зачитане на другия. Днес това ще е особено наложително. Здравето ви изисква повече внимание, като не пренебрегвате съветите на специалистите.
10 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
10 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
10 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За да се избавите от неудовлетворението, което изпитвате напоследък, се захванете сериозно с работата си. Периодът е подходящ за сключване на сделки със значителни материални придобивки за вас. Бъдете по-смели, отстоявайте интересите си и ще се справите. Ставащото е знак за идващи успехи и завоевания на нови позиции.
10 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Израстването в кариерата и бизнеса изискват да сте поне на нивото на конкуренцията. В тази връзка днес ще заложите на обучението и повишаване на квалификацията си, и бъдете сигурни, че времето ви няма да е загубено. Предпазвайки се от изкушения, ще вървите напред. Приятелска среща.
10 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Променете отношението си към случващото се и живейте с положителна нагласа, за да получите удовлетворение от работата си. Поставяйте си непосредствени задачи и проявете постоянство в преследването на дългосрочните си планове. Резултати от интервю за работа ще ви направят фаворити, бъдете готови.
10 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес много зависи от способността ви да се приспособявате. Не прекалявайте с ласкателствата и бъдете по-сдържани в отношенията си с непознати. Прекомерната ви чувствителност може да ви изиграе лоша шега. Не взимайте на сериозно всяка хрумнала ви мрачна мисъл.
10 юли 2020
Последни новини