6-годишното дете с ковид-19 от Смолян е добре, детската градина няма да затваря

6-годишното дете от Смолян е дало положителен резултат за ковид-19, като резултатът от теста е пристигнал на 14 юни вечерта. Това стана ясно на редовен брифинг на областния щаб днес. То е контактно на позитивен родител, който е в болницата. 

"Резултатът дойде снощи и веднага беше направена връзка с ръководството на детска градина "Слънце", която посещава. Те от своя страна са уведомили родителите и днес децата в съответната група не са на градина. Ще бъдем на място днес, ще бъде издадено предписание за карантиниране на учителките и децата от групата 15 на брой, в която ходи детето. Ще бъдат взети проби на тези, които са под карантина. На самата детска градина ще се издаде предписание за дезинфекция и стриктно спазване на противопидемичните мерки.

Хубото в цялата ситуация е, че преобладаващата част от всички позитивни са без симптоми.", коментира директорът на РЗИ Смолян д-р Мими Кубатева.

„На този етап детската градина няма да се затваря, защото се спазват стриктно противоепидемичните мерки за прием, дезинфекция, дистанция и да не се засичат потоците.
Детето е в дома си и е в добро състояние. Извършена е и допълнителна дезинфекция в детската градина. Взели сме всички необходими мерки и се надяваме да няма други случаи.“, коментира кметът Николай Мелемов.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини