Огнището на ковид-19 не спря изпитите в Доспат, 819 се явиха в областта по български език

Изображение 1 от 4

    819 седмокласници се явиха днес на изпит по Български език и литература след 7 клас в 42 училища на територията на област Смолян, съобщават от РУО Смолян.

    Разпределени в 117 зали с видеонаблюдение децата писаха по вариант I и изпитът протече нормално- до 10 души в зала и на разстояние 1.5- 2 м. 327 квестори участваха в провеждането и нормалното протичане на изпита по БЕЛ днес.

    За 26-те ученици със СОП се осигуряват консултанти и съответната подкрепяща среда.
    След проведен задължителен сутрешен филтър и медицински преглед, не са констатирани ученици с грипоподобни симптоми и няма върнати деца.
    В община Доспат, която е с най-много позитивни на ковид-19-общо 100 души, на изпит не са се явили две деца-едното защото е поставено под карантина, за другият ученик към момента няма подадена информация за причините за неявяване на НВО. Изпитът в Община Доспат е проведен във всички училища на територията на общината, с изключение на село Чавдар, където няма ученик в 7 клас, който да подлежи на изпит.
    Учениците, които не са се явили на НВО ще участват в класиране с оценката от дипломата за основно образование.
    Оценяването на изпитните работи ще се извърши до 28 юни 2020 г., а обявяването на резултатите се очаква до 29 юни 2020 г. Свидетелствата за завършено основно образование трябва да бъдат издадени до 3 юли 2020 г. От 3 до 7 юли е подаването на документи за участие в приема на ученици по Наредба №10 от 01.09.2016 г. в средни училища, профилирани и професионални гимназии.

     Подаването на документи за класиране след изпитите за 7 клас ще се извършва само по електронен път без да се налага физическо присъствие на място, съобщиха от РУО Смолян. Това ще става чрез платформата https://priem.mon.bg с входящ номер на ученика и уникален код за достъп, наличен в служебната бележка на ученика. Целта е да няма събиране на много хора на едно място, което е част от изискванията за противоепидемични мерки.

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини