Здравното министерство уточни бройката на заразените медици за последното денонощие

Медицинските лица с доказан COVID-19 през последното денонощие са шест, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. И шестте медицински лица, при които COVID-19 е бил доказан през последното денонощие - трима лекари и три медицински сестри от три лечебни заведения в София-град, са изолирани в домашни условия за 14 дни.

Причината днес Националната информационна система да отчита 21 случая на COVID-19 при медицински персонал е, че вчера, 22 юни, в системата е била отразена професията на регистрирани вече случаи за периода 17-21 юни.

Корекциите на съответните статуси са извършени от регионалните здравни инспекции. 15-те случая са лекари, медицински сестри, санитари и друг болничен персонал в областите София-град, София област, Кюстендил, Кърджали, Плевен, Добрич и Сливен.

Единствено посочените 6 случая на положителен медицински персонал са включени в общия брой новорегистрирани за изминалите 24 часа - 79, а останалите 15 случая са регистрирани в системата в дните, когато са били установени, посочиха още от пресслужбата на здравното министерство.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини