Три специални стипендии от по 250 евро месечно получиха абитуриенти от Смолян

  Випуск 2020 на ПГТС „Никола Й. Вапцаров“-гр.Смолян поема по своя професионален път на развитие с добра основа от знания и умения

  „Днешният звън на училищния звънец носи в себе си цялата палитра от чувства, които са събрани в сърцата и душите ви! Той звъни някак особено, пораждайки носталгия по всичко преживяно тук през последните години. Предстоят ви много изпитания, защото човешкият живот е многолик. Но солидната подготовка, която са ви дали вашите учители, заедно с усилията и желанието ви да постигате целите си, ще ви носят успех. По какъвто и път да поемете занапред, не забравяйте това училище, спомняйте си за тези, които са ви помагали – учители, педагози, съученици! Търсете ги, вярвайте в тях, в утрешния ден те отново ще ви помогнат!“, заместник-областният управител Андриян Петров поздрави абитуриентите от Випуск 2020 на ПГТС „Никола Й. Вапцаров“-гр.Смолян.

  „Скъпи родители, вижте вашите пораснали деца, те поемат по своя самостоятелен живот, като зрели и достойни млади хора! Скъпи преподаватели, още едно ято отлита от вашето гнездо!“, Петров се обърна към родителите и колектива на училището. Той използва случая да изрази, от свое име и от името на областния управител Недялко Славов, огромна благодарност към това, което учителите направиха през последните месеци, през които работиха в необичайни условия, за професионализма и усилията. „Поклон пред това, което правите!“

  В заключение, заместник-областният управител Андриян Петров пожела на добър час на Випуск 2020. „Бъдете достойни родопчани и се гордейте, че сте възпитаници на Професионална гимназия по туризъм и строителство „Никола Й. Вапцаров“-гр.Смолян!“

  Приветствия към абитуриентите, колектива на училището, родителите и гостите отправиха също началникът на РУО-Смолян Мария Семерджиева, директорът на ПГТС „Никола Й. Вапцаров“-гр.Смолян Антоанета Караджова, представител на учениците от Випуск 2020, представител на техните родители. Традицията беше спазена – музикален поздрав отправиха млади местни таланти с родопска гайда и народна песен.

  Заместник-областният управител лично връчи дипломите на отличниците. Началникът на РУО-Смолян връчи три специални стипендии. „Получателят на ваучер за специална стипендия има право на 250 евро/месечно по време на обучението си в бакалавърските програми плюс осигурена лятна програма от три до пет месеца, за която всяко лято да получава над 1000 евро/месечно от грантови възнаграждения.“, Семерджиева даде кратка информация, за привилегиите, които осигуряват тези стипендии.

  Днес, при спазване на противоепидемичните мерки, беше изпратен Випуск 2020 при ПГТС „Никола Й. Вапцаров“-гр.Смолян. Бяха връчени свидетелства за завършено средно образование и професионална квалификация на 22-ма завършващи дневна форма на обучение и 5-ма самостоятелна форма, в която се дипломираха двама специалисти по строителство и архитектура и трима готвачи.

  СмолянБГвести

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Видеа по темата

  Хороскоп за 04.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ще е благодатен на срещи и установяване на полезни контакти. Работата ви ще е интересна, спорна, и повече отколкото очаквате. Обмислете добре идеите си и пътищата за осъществяването им. Не пренебрегвайте полезната информация, която ще научите помежду другото. Роднини ще ви зарадват с вести, имащи отношение към общите ви начинания.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Посветете се на важните за вас задачи, без да се разпилявате с маловажни неща. Имате прекрасни идеи, които чакат своята реализация, създайте условията за нея, бъдете наблюдателни и разчитайте знаците по пътя си. Много хора ще ви приветстват и помагат. Следвайте убежденията си, те са вашата пътеводна светлина.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес ще имате възможността да се утвърдите като коректен и лоялен партньор. Справяте се отлично със завършването на важен проект, което е сериозна крачка в професионалното ви развитие. Предстои ви скорошна стабилизация във финансов план, което ще ви даде възможност да разширите сферата на проектите си.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Перспективна идея ще ви вдъхнови да заживеете с планове за нейното осъществяване. Настроението ви ще нарасне, ще ви направи активни и по-добри. Наред с това не пренебрегвайте задълженията си, отделете време на всичките си задачи. Дошла навреме вест ще внесе повече яснота в намеренията ви.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работещите в производството, търговията и бизнеса ще продължат и днес да се занимават със служебните си задачи. Трети ще мислят за почивката си, тръгвайки на път. Във всички случаи ще се ползвате с внимание и разбиране, няма да срещате непреодолими препятствия пред себе си. Приемете приятелската покана за среща.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Старанията, които влагате в делата си ще дадат резултати. Но, понякога се налага и да се съобразявате с обстоятелствата, като отстъпите от позициите си - при спорове например, а също и при видими здравословни проблеми. Не въвличайте близките си в рисковани начинания. Спестете им това напрежение.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не изисквайте прекалено много от обкръжението си. Всеки има своите приоритети, които следва,колкото и да не ви се иска. Търпението ви към тях ще повиши уважението им и ще ви помогне да се освободите от напрежението, което носите. Вечерта е подходяща за гости. Поканете някого или вие отидете.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Овладейте емоциите си и не се впускайте в рисковани начинания. Възможността да пострадате сериозно ако го сторите е доста голяма. Заемете се с ежедневните си ангажименти и не се разсейвайте със странични проекти. Имате предостатъчно работа, която не търпи отлагане. Очаква ви привлекателно предложение за вечерта.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Преценявайте добре обстановката, като не прекалявате с търпението на околните. В добра форма сте и изпълнени с ентусиазъм. Трансформирайте излишната си енергия в нещо полезно, творческите ви идеи заслужават внимание. Нека не ви възпират отминали неудачи, дайте воля на въображението си.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Характерни за вас днес са противоречията, които са иначе чужди на зодиакалния ви знак. Чувствате, че стоите на кръстопът и не сте сигурни кой от пътищата е най-правилния за вас. Най-удачния вариант е да се захванете с нещо, което вече сте започнали и да оставите времето да работи за вас. Бъдете сигурни, че не след дълго ще разберете това което ви интересува.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Предстоят ви приятни задължения днес. Привлечени сте от бъдеща възможност, която е свързана с известни инвестиции, но пък е доста перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате напоследък. Сами знаете колко ценен е той за вас.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Вие сте безспорен, неизтощим източник на енергия и свежо чувство за хумор. Работите усърдно и всеотдайно, и резултатите не закъсняват. Внимавайте да не влезете в пререкание с близките си. Приятелите заслужават повече внимание и това го разбирате и днес. Организирайте в тяхна чест събиране и се повеселете.
  04 юли 2020
  Последни новини