Samsung готви "достъпен" Galaxy Fold

Корейският техногигант Samsung работи върху нова, двойно по-евтина версия на Galaxy Fold - първия сгъваем смартфон на компанията.

Той се продава за 2000 долара, които паднаха на около 1800, а у нас бе предлаган за 4000 лв. Сега се намира и за около 3850 лв.

Очакваше се Fold 2, който ще бъде представен на стрийминг събитие на 5 август, да бъде малко по-евтин - колкото сегашната цена на първия. Според слуховете обаче се очаква и Lite версия, която ще е далеч по-достъпна.

Тя ще бъде на цена от около 900 долара, твърдят от SamMobile, или вероятно към 2000 лв. у нас - все още доста скъпо, но сравнимо с други флагмани на пазара. Това е по-малко от най-върховия в момента iPhone 11 Pro (1100 долара) или основния топ смартфон на Samsung Galaxy S Ultra (1400 долара).

Корейската компания редовно пуска по-достъпни версии на флагманите си като S10 Lite и Note 10 Lite.

Лека версия на Fold обаче ще означава да се компенсира високата цена на специалната панта и дисплей, които позволяват 7,3-инчовият разтворен екран да се свие до размер на нормален смартфон. Единствената възможност остава останалият хардуер - процесорът, паметта, камерите, оперативната памет. Добрата новина е, че Fold е с най-надутите възможни характеристики - топ Snapdragon процесор, 12GB RAM, 521 гигабайта вътрешна памет. Дори един клас по-надолу, Galaxy Lite ще е достатъчно мощен смартфон.

Galaxy Fold 2 за сметка на това се очаква с по-голям дисплей - и основен (7,7 инча), и преден (досега 4,6 инча). За сметка на това едва ли ще видим Galaxy Pen-а от Note сериите, защото компанията иска да намали теглото на устройството, което беше солидните 263 грама.

Източник: ClubZ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини