Броят на позитивните в завода за авточасти расте, но хората се страхуват за работата си, а не от вируса

Във вторник, 30 юни, заводът за авточасти „Хроновски“ в Смолян възобнови работа с една смяна работници от 220 души, всички те имат отрицателни резултати от PSR изследването, обявиха от ръководството. Днес само един човек е проявил симптоми по време на работа- бил с температура и веднага е изпратен вкъщи.

Към 30 юни 380 работници /от общо 750 души персонал/ са изследвани, за сега тестовете на останалите са преустановени, а ръководството на предприятието е взело решение през следващите две-три седмици да се работи само с тези 220 души, които са преминали изследването и нямат позитивен резултат.

На работа няма да се викат и тези, които не са преминали през лабораторни изследвания, уточняват от ръководството на фирмата.

Работниците и служителите обаче са притеснени много повече за работата и прехраната си, от колкото от множеството положителните проби в завода- огнище. Масово е мнението, че емидемията един ден ще свърши, но в региона на Смолян работа трудно се намира, възможностите са малко, а заради заразата още повече са намалели и се страхуват за препитанието си.

От ръководството на завода очакват още положителни проби, какъв ще е броят им ще стане ясно по -късно. Управленският екип на фирмата не потвърди информацията, че положителните тестове на техни работници към днешна дата вече са 87, което на практика би означавало нови 30 позитивни на ковид-19 само за един ден от 29 до 30 юни.

В завода са въведени засилени мерки срещу разпространение на вируса- масова дезинфекция, спиране на служебните автобуси, служителите пътуват със собствен транспорт, след като анализът показал, че са основно място за предаване на вируса заради струпването на хора.

„Очаквам повече положителни, от колкото са официалните към момента 57.“, каза главният мениджър Костадин Христов.

Припомняме ,че от петък /26 юни/, когато станаха известни първите позитивни резултати, до вторник /30 юни/ предприятието не е работило, от днес работата с една смяна е възобновена.

Въведени са строги противоепидемични мерки и собствени допълнителни инициативи на фирмата, установени са повече почивки за персонала, за да не се събират по много на едно място, намален е капацита на поточните линии, за да се осигури по- голямо разстояние между работниците. По три пъти на смяна се мери температурата.

Ръководството е провело и поредица срещи със служителите, които са предупредени незабавно да предупредят и сигнализират, ако имат оплаквания, за да се намали максимално разпространението на инфекцията.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
06 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
06 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
06 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
06 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
06 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
06 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
06 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
06 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
06 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
06 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
06 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
06 юли 2020
Последни новини