Отново дъжд, очакват се и гръмотевични бури на места

Днес над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици, на места интензивни и със значителни количества. Над Централна и Източна България ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър: в западната половина от страната от северозапад, а в източната – от изток-североизток. Максималните температури ще са от 20°-25° в западните райони, до 32° на места в Централна и Източна България.
Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има интензивни краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури. Предимно слънчево ще е над масивите в Източна България. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, по високите и открити части – до силен от юг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 11°.
Облачно и дъждовно ще е времето в Смолян. Очакват се краткотрайни, но интензивни валежи на места, придружени с гръмотевични бури. Максималната температура ще достигне 21 градуса.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини