Премиерът Бойко Борисов е под карантина

Началникът на кабинета на министър-председателя Бойко Борисов – Деница Желева е с положителен тест за COVID-19. Премиерът е дал отрицателна проба, но е поставен под карантина. Чака се втори отрицателен резултат.

При направените тестове на всички служители на администрацията на Министерския съвет и на членовете на политическия кабинет на министър-председателя, началникът на политическия кабинет на премиера Деница Желева е дала положителен резултат вчера следобед.

Съгласно протокола на Столичната регионална здравна инспекция всички контактни лица са тествани и карантинирани тази сутрин до излизане на резултатите от пробите. На Деница Желева е направен втори тест. Министър-председателят Бойко Борисов също е тестван тази сутрин, както и членовете на екипа му. Правителствената информационна служба ще информира за повторната проба на началника на кабинета на премиера и за резултатите от теста на министър-председателя Борисов.

Направени са тестове и на всички членове на делегацията, която бе в Брюксел за участие в срещата на върха на държавните и правителствените ръководители на Европейския съюз.

Премиерът Борисов се върна от тежките 5-дневни преговори в началото на седмицата. В понеделник, 20 юли, от правителствената пресслужба съобщиха, че са установени два случая на заразени с COVID-19 служители от администрацията на Министерския съвет, заради което сградата беше затворена на 21 юли за цялостна дезинфекция. Правителственото заседание на следващия ден пък се проведе чрез видеоконферентна връзка. 

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ve
    Venom
    1 -2
    12:58, 24 юли 2020
    И президента се нуждае от карантина!
Последни новини