БСП пренесе митинга от Бузлуджа на жълтите павета в София

БСП проведе митинг-протест "Бузлуджа 2020" на жълтите павета в София под наслов "Срещу корупцията и грабежа. Заедно за България".

БСП настоява за предсрочни избори и иска оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Членовете и симпатизантите на партията от цялата страна се събраха на площад "Александър Невски".  По данни на организаторите участниците са били над 10 000.

От там те се отправиха на  шествие по ул."Георги С. Раковски" и бул."Княз Дондуков" водени от лидера на БСП Корнелия Нинова и депутатите от парламентарната група.

За кратко демонстрантите от шествието се спряха пред сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране, която по думите на водачите на шествието е ядката на корупцията в нашата страна.

Крайната точка бе  Министерския съвет, където в т.нар. триъгълник на властта, се проведе митинга. Участниците в него развяваха  червени знамена и националния флаг. Носеха плакати с надписи - "Оставка дай! Не ни мъчи! Вземи асфалта! Въздуха ни остави", "Десет шкафчета стигат", "Ние знаем каква държава искаме!!! Защото спим до книги - не до пистолети". Викаха "Оставка", "Мафия" и "България", а от уредбата звучеше партизанската песен "Бела чао", на която припяваха "Бойко, чао". Имаше и хвърлени димки по сградата на правителството.

"Тук сме, за да спасим България от мафията. Тук ни събра грижата за хората, заедно сме, за да защитим децата си, семействата си, родителите си от грабежа. За 10 години ГЕРБ и присъдружните ѝ партии ограбиха настоящето ни. Тук сме, за да им попречим да ограбят и бъдещето ни", обяви Корнелия Нинова.

Тя посочи още, че задкулисието и официалната власт са разградили държавността, превърнали са България в най-бедната държава в ЕС и сметището на Европа.

"Г-н Борисов, ще останете в политическата история с една емблема – едно чекмедже, пълно с пари, и един пистолет до главата ви, за да ги пазите.  Това са парите, ограбени от народа", заяви Нинова.

Тя продължи, че "тази власт се пази с бухалка, която 10 години се стоварваше върху главите на всеки непокорен". 

Според лидера на левицата управляващите са се опитали да пречупят и разединят БСП, и да ги "купят с постове и пари", но социалистите не се продали.

"Днес борбата е за морал, но и за хляба, за работните места, за достъп до образование и здравеопазване, справедливи доходи, достойни пенсии, чиста природа. Това е нашият план за възстановяване на страната и градежа ѝ отначало", завърши речта си Нинова.

Източник: mediapool.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ом
    омагьосан кръг
    6 -5
    19:54, 25 юли 2020
    Крадците от БСП срещу крадците от ГЕРБ.
  • 2
    Da
    DAMIEN THOR
    2 -4
    21:03, 25 юли 2020
    Не разбирам защо размахват така настървено три-цветния парцал?! С какво се гордеят и надуват толкова? С 1339 години ке неф ли? :)
  • 3
    Ve
    Venom
    1 -5
    22:51, 25 юли 2020
    На тези повече ще им приляга да направят митинга н... Виж коментара
  • 4
    Да
    Дамян
    2 -2
    10:21, 26 юли 2020
    Като не искат на Бузлуджа, да го бяха направили този митинг на Белене.Някои от тях сигурно са работили там на времето.
Последни новини