Нулев интерес към платените PCR-тестове в Смолян

Слаб интерес към тестовете срещу заплащане, отчитат от областната болница в Смолян, след като платената услуга беше обявена на 22 юли т.г.  Цената на тестовете по желание е стандартна – 120 лева.

„Въпреки че вземането на проби пожелание не е свързано с нашата дейност за оказване на болнична медицинска помощ, ние го правим в интерес на жителите на областта, за да ги улесним“, коментира при обявяването на платените писиари изпълнителният директор на МБАЛ – Смолян д-р Марин Даракчиев.

Във връзка с извършването на PCR-тестове срещу заплащане, седмица по-късно д-р Даракчиев съобщи, че чрез ДКЦ към МБАЛ-Смолян е предоставена тази услуга за жителите на областта, но интересът е слаб и до момента са извършени четири такива теста.

 „Към момента в МБАЛ-Смолян се лекуват 20 пациента с установена коронавирусна инфекция. Имаме двама пациента на интензивно лечение в ОАИЛ, но те не са интубирани. Тестваме редовно персонала, към момента нямаме заразен медицински персонал.“ През миналата седмица двама общопрактикуащи лекари от Рудозем и Девин дадоха положителни тестове.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини