Василена Паричкова от Смолян е пълен отличник и бъдещ архитект, тя е лауреат на отличието "Национална диплома"

Изображение 1 от 6

  На специална онлайн церемония, днес бяха връчени почетни отличия "Национална диплома" на особено изявени зрелостници от цялата страна. На празничното събитие на 30.07.2020г в РУО Смолян, отличие беше връчено на Василена Асенова Паричкова, завършила с пълен отличен ППМГ “Васил Левски“ в Смолян. Тя е единствената ученичка от област Смолян, номинирана за престижната награда, която получиха 44 ученици от страната. Василена се дипломира през учебната 2019/2020г и е лауреат
  на националната диплома за отличен успех 6.00 през целия период на обучение в гимназията, включително и на ДЗИ.
  Националната диплома й бе връчена от кмета на Община Смолян Николай Мелемов, който е възпитаник на Райковската гимназия и патрон на честванията за 100-годишнината от създаването на училището. Луксозно
  издание за природата, историята и цивилизацията на България, както и специален подаръчен комплект от тефтер и химикал, получи за постиженията си като подарък от министъра на образованието и науката
  Красимир Вълчев.
  Онлайн връзка събра всички лауреати на отличието в 28 области на страната, които бяха представени и поздравени от зам.-министър инж. Таня Михайлова, която подчерта, че церемонията е необичайна, но труда
  и усилията на всички отличници, получили престижната диплома, заслужават признание и благодарност, както и на техните родители, и учители.

  „Амбицията, формирана в училище, ще ви помогне да се развивате. Вие сте млади, умни и добри млади хора. Запазете критичното си мислене към заобикалящата ни действителност. Тържеството на
  знанието всеки носи в душата си, вашето тържество е на духа! Никой до успеха не стига сам, поздравявам вашите учители, те се гордеят с постиженията ви! Адмирации, учители!", каза зам.-министър Михайлова.
  В онлайн платформата за тържественото връчване на националните дипломи
  се включи и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев,
  който поздрави отличниците, преподавателите и семействата на
  зрелостниците, отличени за постиженията си.
  „Беше трудно за цялата образователна система, за вас 12-класниците беше особено трудно, защото ви предстоеше завършване и кандидатстване. Справихте се блестящо!“, каза министър Вълчев. Той виртуално се запозна с лауреатите на отличието „Национална диплома“ и приветства зрелостниците, които вече са приети в най-престижните български и европейски университети, като всички заявиха желание след
  дипломирането си, да се върнат в България и да работят за развитието на родината си. Василена Паричкова от Смолян е приета да следва архитектура в УАСГ в София. Тя благодари на родителите си, на учителите и приятелите си, които са я подкрепяли, за да постига тези високи резултати.
  Поздравления към отличничката от ППМГ „Васил Левски“ в Смолян поднесе и началникът на РУО Мария Семерджиева. Тя благодари на родителите за възпитанието и подкрепата, за да бъде днес Василена гордост не само за семейството си, но и за училището и образователната система в област
  Смолян. „Сигурна съм, че това няма да е последния успех на Василена!“, заяви г-жа Семерджиева. „Горди сме, че си наша ученичка, в документа ти са само шестици, зад тях стоят много труд, дисциплина и много усилия. Ти не си просто зубър с отлични оценки, ти си широко скроен човек, обичаш природата, занимаваш се със спорт, планинарство, фотография, а твоите снимки като член на фото клуб „Орфей“ и „Аз фотографът“ още дълго ще красят коридорите на родното училище!“, каза в поздравлението си
  директорът на ППМГ “Васил Левски“ Мария Илиева.
  „За нас беше шанс да бъдем твои учители! Ти си едно огромно сърце, пълно с доброта. Петте години с теб и класа ти бяха неповторимо преживяване, удоволствие- с много труд, но без умора!“, каза класният
  ръководител Венета Тончева.

  СмолянБГвести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Уч
   Учител
   9 -1
   12:11, 31 юли 2020
   Всички в Смолян много се гордеят с Василена. Поздравления за нейните родители и учители и като завърши да се върне в Смолян, и тя и много други блестящи наши ученици за да има хора с добро образование, висока интелгинетност и култура , които да подкрепят реално и да поздравяват бъдещите наши отличници вместо тези две захилени тикви -кмет и някаква Семерджиева на които сбора от IQ-то е едноцифрено число, нравствеността им е малограмажна
   • Ис
    Истината
    10 -1
    08:25, 2 авг 2020
    Да бе, за какво й е да се връща в тоя проклет скапан град, в който няма нито работа, нито възможности, нито нищо.Няма да се върнат младите.А на тая началничка й е през някъде, лично се убедих, че е поредната гербаджийска калинка, назначена на службица.

  Още новини

  Хороскоп за 16.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Справяте се много добре със задачите си днес и съвсем естествено се радвате на впечатляващи резултати. Усилията ви по разрешаването на даден проблем най-сетне се увенчават с успех. Ваш партньор може дави даде много ценна идея. Заслужава си да помислите за осъществяването й. Вечерта може да бъде много по-приятна, ако я споделите с приятели. Условията за това са идеални, но поемете вие инициативата.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се поддавайте на изкушението да напътствате, оценявате и съдите. Във ваш интерес е да запазите добрия тон и ще спечелите. Имате перспективни планове, остава да намерите подходящите хора, с които да ги реализирате. Професионална оферта ще провокира активността ви в стремежа да спазите договорените срокове.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви днес ще е свързана с различни срещи и ангажименти, и от вас ще се изисква да бъдете готови по всяко време да реагирате адекватно на ситуацията. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви тревожи. Скорошните финансови постъпления ще компенсират времето ви напоследък.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се наложи да решавате проблеми предизвикани от ваши близки. Това може да отнеме голяма част от времето ви днес. Опитайте да разберете всяка от двете страни, но в никакъв случай не се изкушавайте да съдите. Праволинейността ви ще е достатъчна за да обърнете в положителна посока развитието на конфликта.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще бъде добре, ако умеете да използвате подкрепата на звездите, разчитайки знаците на съдбата. Вашият оптимизъм е най-големият ви коз. Предстои ви добро представяне на изпити или на друго важно събитие за вас. Иска ви се да подновите дома си, сега е момента да го направите, увличайки и близките си в това начинание.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  От днес ще започне процес на преобразувание на работното ви място, който е наложителен за постигането на по-високи резултати. Включете се активно в тази акция, тъй като със сигурност бихте могли да бъдете много полезни. Предстои ви важен разговор, в който ще трябва добре да изложите позициите си. От това ще зависи вашият бъдещ авторитет.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Доста емоции ви се събират напоследък, затова днес си починете и не мислете за работа. Въпреки, че не е характерно за вас, помързелувайте и се отдайте на любимите си занимания. Отношенията ви с вашия партньор са спокойни и безоблачни.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Изпълнени сте с добри намерения и от вас зависи те да се случат. Търсещите разнообразие ще имат срещи и ще се радват на приятелска компания. Започнатата подготовка по важна задача върви към края си. Предстои ви същинската работа и това ще ви ангажира цялото внимание.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Възможни са промени, които няма да са в негативен план. Денят не е подходящ за финансови сделки и каквито и да е операции, свързани с пари. От вас струи бодрост, която се предава и на околните. Мислете за красиви неща и светът ще ви отвърне със същото. Нямате основания за недоволство.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Грижите по семейството не спират за вас. И днес ще се занимавате с чуждите проблеми, а своите ще пренебрегнете. Намерет време за себе си. Имате нужда да се погрижите както за здравето си, така и личните си предпочитания. Всяко пренебрежение може да ви изведе от кондиция и да ви навреди.
  16 юни 2021
  Последни новини