Василена Паричкова от Смолян е пълен отличник и бъдещ архитект, тя е лауреат на отличието "Национална диплома"

Изображение 1 от 6

  На специална онлайн церемония, днес бяха връчени почетни отличия "Национална диплома" на особено изявени зрелостници от цялата страна. На празничното събитие на 30.07.2020г в РУО Смолян, отличие беше връчено на Василена Асенова Паричкова, завършила с пълен отличен ППМГ “Васил Левски“ в Смолян. Тя е единствената ученичка от област Смолян, номинирана за престижната награда, която получиха 44 ученици от страната. Василена се дипломира през учебната 2019/2020г и е лауреат
  на националната диплома за отличен успех 6.00 през целия период на обучение в гимназията, включително и на ДЗИ.
  Националната диплома й бе връчена от кмета на Община Смолян Николай Мелемов, който е възпитаник на Райковската гимназия и патрон на честванията за 100-годишнината от създаването на училището. Луксозно
  издание за природата, историята и цивилизацията на България, както и специален подаръчен комплект от тефтер и химикал, получи за постиженията си като подарък от министъра на образованието и науката
  Красимир Вълчев.
  Онлайн връзка събра всички лауреати на отличието в 28 области на страната, които бяха представени и поздравени от зам.-министър инж. Таня Михайлова, която подчерта, че церемонията е необичайна, но труда
  и усилията на всички отличници, получили престижната диплома, заслужават признание и благодарност, както и на техните родители, и учители.

  „Амбицията, формирана в училище, ще ви помогне да се развивате. Вие сте млади, умни и добри млади хора. Запазете критичното си мислене към заобикалящата ни действителност. Тържеството на
  знанието всеки носи в душата си, вашето тържество е на духа! Никой до успеха не стига сам, поздравявам вашите учители, те се гордеят с постиженията ви! Адмирации, учители!", каза зам.-министър Михайлова.
  В онлайн платформата за тържественото връчване на националните дипломи
  се включи и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев,
  който поздрави отличниците, преподавателите и семействата на
  зрелостниците, отличени за постиженията си.
  „Беше трудно за цялата образователна система, за вас 12-класниците беше особено трудно, защото ви предстоеше завършване и кандидатстване. Справихте се блестящо!“, каза министър Вълчев. Той виртуално се запозна с лауреатите на отличието „Национална диплома“ и приветства зрелостниците, които вече са приети в най-престижните български и европейски университети, като всички заявиха желание след
  дипломирането си, да се върнат в България и да работят за развитието на родината си. Василена Паричкова от Смолян е приета да следва архитектура в УАСГ в София. Тя благодари на родителите си, на учителите и приятелите си, които са я подкрепяли, за да постига тези високи резултати.
  Поздравления към отличничката от ППМГ „Васил Левски“ в Смолян поднесе и началникът на РУО Мария Семерджиева. Тя благодари на родителите за възпитанието и подкрепата, за да бъде днес Василена гордост не само за семейството си, но и за училището и образователната система в област
  Смолян. „Сигурна съм, че това няма да е последния успех на Василена!“, заяви г-жа Семерджиева. „Горди сме, че си наша ученичка, в документа ти са само шестици, зад тях стоят много труд, дисциплина и много усилия. Ти не си просто зубър с отлични оценки, ти си широко скроен човек, обичаш природата, занимаваш се със спорт, планинарство, фотография, а твоите снимки като член на фото клуб „Орфей“ и „Аз фотографът“ още дълго ще красят коридорите на родното училище!“, каза в поздравлението си
  директорът на ППМГ “Васил Левски“ Мария Илиева.
  „За нас беше шанс да бъдем твои учители! Ти си едно огромно сърце, пълно с доброта. Петте години с теб и класа ти бяха неповторимо преживяване, удоволствие- с много труд, но без умора!“, каза класният
  ръководител Венета Тончева.

  СмолянБГвести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Уч
   Учител
   9 -1
   12:11, 31 юли 2020
   Всички в Смолян много се гордеят с Василена. Поздравления за нейните родители и учители и като завърши да се върне в Смолян, и тя и много други блестящи наши ученици за да има хора с добро образование, висока интелгинетност и култура , които да подкрепят реално и да поздравяват бъдещите наши отличници вместо тези две захилени тикви -кмет и някаква Семерджиева на които сбора от IQ-то е едноцифрено число, нравствеността им е малограмажна
   • Ис
    Истината
    10 -1
    08:25, 2 авг 2020
    Да бе, за какво й е да се връща в тоя проклет скапан град, в който няма нито работа, нито възможности, нито нищо.Няма да се върнат младите.А на тая началничка й е през някъде, лично се убедих, че е поредната гербаджийска калинка, назначена на службица.

  Още новини

  Хороскоп за 15.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако действията ви не влизат в конфликт със законността, то денят е решаващ за професионалното ви израстване. Идеите ви ще бъдат оценени. Нуждаете се от финансова подкрепа, която най-вероятно ще получите. Не надценявайте конкурентите си, с нищо не ви превъзхождат - както в работата, така и в любовта. Запазете дистанция по отношение на спор, в който ще бъдете въвлечени не по ваша воля.
  15 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се чувствате далеч по-добре, ако се постараете да изчистите недоразуменията, които има между вас и близките ви, задълбочаването им ще създаде повече проблеми. Не се изкушавайте да пренебрегвате въпроси, чието решение е належащо. Ще имате послания, стига да можете да вниквате в тях и да ги разчитате.
  15 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Вие сте щастливци, защото можете спокойно да се облегнете на сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Личните ви емоции засягат само вас и не е нужно да ги правите публични.
  15 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  В подготовка за изпити и усъвършенстване на способностите ви ще премине деня за много от вас. По-добри доходи и качество на живот, такива са амбициите ви и предвид реалностите около вас, сте обнадеждени. Измежду добрите развития около вас са новости, свързани с участието ви в чуждестранни проекти. Пътуванията ще са успешни.
  15 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ако на работното място зависите от някого, не се показвайте агресивни, както и не предприемайте действия през главата на началника си. Изпитвате желание за изява, но трябва повече да обмисляте действията си, за да не си навлечете нечии гняв, независимо от това какво мнение имате за себе си.
  15 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Благоприятни развития ще ви помогнат да напредне-те в планираните задачи. Обстоятелствата ще се нареждат във ваша полза, стига да сте съобразителни и прагматич-ни. Някои от вас ще пътуват в подкрепа на бизнеса си или във връзка с други нужди. Позабравено познанство с някого ще възкръсне, за да ви направи и двама ви доволни.
  15 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес ще сте доста заети и най-вероятно непрекъснато в движение. Работата ви ще изисква да се срещата с различни хора и да се съобразявате с желанията им. Едва ли има по-добри дипломати от вас, така че бъдете сигурни в успеха си. Очарователното ви присъствие ще бъде оценено от личност, с която бихте могли да имате емоционална връзка.
  15 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Започнатото в последно време ще го приключите днес, или с днешния ден ще поставите началото на нещо ново. Всичко ще зависи от вас и в този смисъл е добре да се приведете в подходящата форма. Ако вече сте на почивка ще имате спокоен ден, но не прекалявайте с претенциите си към околните.
  15 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Вземете инициативата в свои ръце, не се поддавайте на течението. Ще срещнете нов човек, който коренно ще промени живота ви. Помислете и за работата си, днес е подходящ ден за бизнес контакти. Съумеете ли да се възползвате от изгодна за вас ситуация ще спечелите стратегическо предимство. Не пропускайте този шанс.
  15 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С много енергия и желание за работа ще подхождате към всеки възникнал проблем. С лекота ще отхвърлите всички стари за-дължения. Възползвайте се максимално от жизнеността и отличната си форма. У дома с радост ще се оставите да ви поглезят, но и вие пригответе изненада за близките си. Взаимните и споделени чувства ще ви сплотят и направят истински щастливи.
  15 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Развитието на делата ви подхранва увереността и надеждите ви. Новостите ще ви привличат и ще се посветите на смело начинание, обещаващо добра възвращаемост. В личен план е време да си дадете ясна сметка на къде са ориентирани предпочитанията ви и да не пречите на другите, ако не ви е интересно.
  15 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Вариантите са повече, от вас зависи какво ще предпочетете. Порицанието, на което се подлагате не е начин да избегнете отговорностите си. Волята ви е силна. Дайте предпочитания на истинските и стойностни неща за вас и ще намерите по-бързо отговора на онова, което ви вълнува.
  15 май 2021

  Случаен виц

  Последни новини