Василена Паричкова от Смолян е пълен отличник и бъдещ архитект, тя е лауреат на отличието "Национална диплома"

Изображение 1 от 6

  На специална онлайн церемония, днес бяха връчени почетни отличия "Национална диплома" на особено изявени зрелостници от цялата страна. На празничното събитие на 30.07.2020г в РУО Смолян, отличие беше връчено на Василена Асенова Паричкова, завършила с пълен отличен ППМГ “Васил Левски“ в Смолян. Тя е единствената ученичка от област Смолян, номинирана за престижната награда, която получиха 44 ученици от страната. Василена се дипломира през учебната 2019/2020г и е лауреат
  на националната диплома за отличен успех 6.00 през целия период на обучение в гимназията, включително и на ДЗИ.
  Националната диплома й бе връчена от кмета на Община Смолян Николай Мелемов, който е възпитаник на Райковската гимназия и патрон на честванията за 100-годишнината от създаването на училището. Луксозно
  издание за природата, историята и цивилизацията на България, както и специален подаръчен комплект от тефтер и химикал, получи за постиженията си като подарък от министъра на образованието и науката
  Красимир Вълчев.
  Онлайн връзка събра всички лауреати на отличието в 28 области на страната, които бяха представени и поздравени от зам.-министър инж. Таня Михайлова, която подчерта, че церемонията е необичайна, но труда
  и усилията на всички отличници, получили престижната диплома, заслужават признание и благодарност, както и на техните родители, и учители.

  „Амбицията, формирана в училище, ще ви помогне да се развивате. Вие сте млади, умни и добри млади хора. Запазете критичното си мислене към заобикалящата ни действителност. Тържеството на
  знанието всеки носи в душата си, вашето тържество е на духа! Никой до успеха не стига сам, поздравявам вашите учители, те се гордеят с постиженията ви! Адмирации, учители!", каза зам.-министър Михайлова.
  В онлайн платформата за тържественото връчване на националните дипломи
  се включи и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев,
  който поздрави отличниците, преподавателите и семействата на
  зрелостниците, отличени за постиженията си.
  „Беше трудно за цялата образователна система, за вас 12-класниците беше особено трудно, защото ви предстоеше завършване и кандидатстване. Справихте се блестящо!“, каза министър Вълчев. Той виртуално се запозна с лауреатите на отличието „Национална диплома“ и приветства зрелостниците, които вече са приети в най-престижните български и европейски университети, като всички заявиха желание след
  дипломирането си, да се върнат в България и да работят за развитието на родината си. Василена Паричкова от Смолян е приета да следва архитектура в УАСГ в София. Тя благодари на родителите си, на учителите и приятелите си, които са я подкрепяли, за да постига тези високи резултати.
  Поздравления към отличничката от ППМГ „Васил Левски“ в Смолян поднесе и началникът на РУО Мария Семерджиева. Тя благодари на родителите за възпитанието и подкрепата, за да бъде днес Василена гордост не само за семейството си, но и за училището и образователната система в област
  Смолян. „Сигурна съм, че това няма да е последния успех на Василена!“, заяви г-жа Семерджиева. „Горди сме, че си наша ученичка, в документа ти са само шестици, зад тях стоят много труд, дисциплина и много усилия. Ти не си просто зубър с отлични оценки, ти си широко скроен човек, обичаш природата, занимаваш се със спорт, планинарство, фотография, а твоите снимки като член на фото клуб „Орфей“ и „Аз фотографът“ още дълго ще красят коридорите на родното училище!“, каза в поздравлението си
  директорът на ППМГ “Васил Левски“ Мария Илиева.
  „За нас беше шанс да бъдем твои учители! Ти си едно огромно сърце, пълно с доброта. Петте години с теб и класа ти бяха неповторимо преживяване, удоволствие- с много труд, но без умора!“, каза класният
  ръководител Венета Тончева.

  СмолянБГвести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Уч
   Учител
   4 -1
   12:11, 31 юли 2020
   Всички в Смолян много се гордеят с Василена. Поздравления за нейните родители и учители и като завърши да се върне в Смолян, и тя и много други блестящи наши ученици за да има хора с добро образование, висока интелгинетност и култура , които да подкрепят реално и да поздравяват бъдещите наши отличници вместо тези две захилени тикви -кмет и някаква Семерджиева на които сбора от IQ-то е едноцифрено число, нравствеността им е малограмажна
   • Ис
    Истината
    5 -1
    08:25, 2 авг 2020
    Да бе, за какво й е да се връща в тоя проклет скапан град, в който няма нито работа, нито възможности, нито нищо.Няма да се върнат младите.А на тая началничка й е през някъде, лично се убедих, че е поредната гербаджийска калинка, назначена на службица.

  Още новини

  Хороскоп за 08.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ви ще започне в добро настроение и без усилия ще привеждате в действие намеренията си. За повечето от вас те са свързани със семейството и дома. Ще се справите с възникнал проблем по-бързо, отколкото предполагате. Активността ви ще се засили, получавайки интересно предложение.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Заниманията със спорт ще ви тонизират и заредят положително. Една емоционална връзка може да ви донесе разочарования, затова не хранете големи надежди. Погрижете се да разнообразите кулинарните си предпочитания.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Освободете се от напрежението си, като потърсите развлечения сред природата. Близките ви очакват да подобрите отношението си към тях, най-вече партньора ви. Дайте си сметка, че с подобно поведение може само да загубите граденото до тук. Разговор с чужбина ще ви обнадежди. С приятели също ще изживеете спокойни часове навън.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Приятелски срещи и развлечения ще ви помогнат да се разтоварите от тревожни мисли и стрес. От вас зависи да имате това, което искате. Борете се за любовта си и в същото време изисквайте от “партньора си” да направи своя избор. Приемете го, какъвто и да е той. Духовните практики биха ви помогнали да релаксирате пълноценно.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще ви се отдава с лекота общуването днес. Но, запазете присъствие на духа, ако все пак ви се наложи да контактувате с неприятна за вас личност. Най-доброто, което можете да направите е да наложите дистанция. Близо сте до постигането на желаната цел. Остава малко време и аплодисментите ще са за вас.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Отдадени на служебната си работа, повечето от вас ще продължат и днес да се занимавате с текущите си задачи. За други денят е подготвил приятни изненади, или по-точно онези, които милеят за отдиха ви. Във връзка с начинание от обществен или личен характер трети ще тръгнат на път.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Прекалено критично настроени сте към околните и това може да доведе до нежелателни последици. Овладейте навреме емоциите си, преди да е станало твърде късно. Подходяща терапия е усамотението, което със сигурност ще възвърне душевното ви равновесие. Ако имате възможност можете да задоволите своя прищявка, което също има благоприятен ефект.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нека работата ви остане на заден план днес. Съсредоточете усилията в личните си дела. Едно пътуване ще промени основните ви ориентири, които дават облика на начина ви на живот. Някои от вас е много вероятно да срещнат човека, с който биха искали да прекарат остатъка от живота си. Не пропускайте шансовете си.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се чувствате празнично и добре. Може би за това ви слънчево настроение ще допринесе една дългоочаквана вест. Децата очакват от вас повече внимание и нежност. Не проявявайте раздразнение, ако някой упорито се натрапва със съветите си. Отминете го с хладна усмивка. Интуицията ви ще ви помогне при една объркана ситуация.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Посветете този ден на вашите близки, които отдавна имат нужда от вас. Опитайте се да се освободите от насъбралото се напрежение и да прекарате спокоен ден в домашна обстановка. Можете да разчитате на помощта на семейството си за свое хрумване. Вероятно ще се окаже особено прогресивна идеята ви.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Имате много нови планове за следващите дни, но ще е най-добре ако днес отделите повече време за почивка. Ваш приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Не пропускайте възможността да прекарате приятно сред нови и интересни хора. Вниманието ви е привлечено от очарователна личност, представител на знаците Близнаци и Везни.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Усещате прилив на енергия, а и денят ще е приятен за вас, защото е свързан с доста изненади. Очаква ви среща с приятели, която ще ви наведе на мисълта, че има много начини човек да се чувства доволен от живота. Размислите ще ви изпълват с оптимизъм и очаквания. При някои от вас ще се появят засилени желания за брак.
  08 авг 2020
  Последни новини