РЗИ Смолян повдигна проблеми в болничната помощ, липса на онколог и увеличението на заплатите

Изображение 1 от 2

    Здравни инспектори от РЗИ Смолян имаха среща със здравният министър проф. Ангелов , на която поставиха и проблеми в работата с овладяване на ковидепидемията. В срещата участваха представители на дирекции „Медицински дейности“, АПФСО и отделите „Противоепидемичен контрол“ и „Профилактика и промоция на здравето“ .

    Участниците в срещата бяха предразположени за откровен разговор и активно поставиха въпроси и предложения във връзка с работата и областното здравеопазване. Сред тях се откроиха проблеми при провеждане на епидемиологичните проучвания, оптимизиране организацията на областната болнична помощ, необходимостта от специалист онколог в доболничната медицинска помощ, липсата на кандидати медицински специалисти за работа в РЗИ.

    Инспекторите изразиха несъгласие от предложения в проекта на министерско постановление начин за разпределяне на 30%-то увеличаване на работните заплати в РЗИ, тъй като увеличението се ограничава реално до 15%.

    Наред с обсъдените проблеми, директорът на инспекцията запозна министър Ангелов с работата на здравното заведение и успешните международни проекти, по които е работено през последните години. За спомен подари книгата с историята на РЗИ – Смолян „Десетилетия в полза на общественото здраве“, а служителите й бяха поздравени за неуморната, денонощна работа по овладяване на пандемията и отдадеността им на здравето на хората. „В този момент РЗИ са силата на системата на здравеопазване в България“ изтъкна проф. Ангелов и изказа благодарност на всички работещи в инспекцията.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини