Планетариумът в Смолян стана на 45 години

На 6 септември се навършват 45 години от откриването на Планетариума в Смолян. През годините той се е превърнал не само в любимо място за среща със звездите, но и в институция.
Поради причини и обстоятелства, независещи от нас, тази година няма да успеем да отбележим годишнината и да я споделим с Вас, нашите приятели, така както би ни се искало, казва в поста си по повод празника директорката на Планетариума Марияна Хаджигенчева.
Тя допълва, че глобалните събития от изминалите месеци са засегнали силно Планетариума. Но физиците, астрономите и екскурзоводите там продължават продължават да правят всичко възможно да се поддържа дейността, преди тя да бъде прекратена изцяло за времето, необходимо за очаквания основен ремонт на Планетариума.
"За пръв път от създаването на Младежкия астрономически клуб, тази есен няма да посрещнем ученици, желаещи да откриват тайните на Вселената. Но въпреки трудните и несигурни времена, които предстоят, ние оставаме с надеждата, че ще можем да възстановим нормалния си ритъм на работа и да посрещнем всички Вас, любителите на астрономията, в един обновен, модерен
Планетариум, който да продължи и надгради всичко постигнато през тези 45 години!
Честита годишнина на всички настоящи и бивши колеги!", допълва Хаджигенчева
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини