Осъдиха 22 души, опитали да преминат през границата с фалшиви шофьорски книжки

Осъдени са 22 души, опитали да преминат през ГКПП „Капитан Андреево“ с фалшиви шофьорски книжки. Присъдите са произнесени за периода от 1 януари 2020 г. до 16 септември 2020 г. по бързи производства на Районна прокуратура – Свиленград, съобщиха от държавното обвинение.

Повечето от осъдените са чужди граждани.

Днес, по обвинителен акт на Районна прокуратура – Свиленград е осъден 33-годишен турски гражданин с инициалите М.Ч. за това, че на 4.09.2020 г., опитал да премине през граничния пункт „Капитан Андреево“, като представил фалшива шофьорска книжка.

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Свиленград, на М.Ч. е наложено наказание от 8 месеца условно с 3 години изпитателен срок.

Чужденецът пристигнал с лек автомобил „Мерцедес“ с немска регистрация. По време на паспортния контрол дежурният граничен полицай извършил проверка на представеното от водача белгийско свидетелство за управление на автомобил. Установило се, че шофьорската книжка е фалшива. Делото е приключило като бързо производство. Определението на Районен съд – Свиленград е окончателно.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    12
    123
    6 -3
    21:02, 16 сеп 2020
    Какви безмислени присъди.Боли го фара тъпия резак за условна присъда.Глоби го 2000 лв. или му конфискувай колата ако няма пари.И да си ходи.Поне държавата да има печалба. А сега само разходи по съдии и сл.адвокати и народа плаща.
    • Md
      mdaaa
      5 -1
      21:41, 16 сеп 2020
      По тъп от бай ганьо има ли бе да ти е.а?
  • 2
    Ей
    Еййй
    1 0
    10:15, 17 сеп 2020
    Еййй, измислили как да изкарват парички...на ГКПП какво ги засяга шофьорска книжка? Има си КАТ!! Който не им даде..айде в съда!
Последни новини