Областна администрация е домакин на пътуващата изложба "Обич за България"

    „От свое име и от името на областния управител Недялко Славов, искам да изразя голямо задоволство, че атриумът на Областна администрация Смолян е домакин на тази уникална изложба!“, така заместник-областният управител Андриян Петров откри пътуващата изложба "Обич за България" и приветства присъстващите директори на учебни заведения, учители, ученици, представители на институции от региона. „Децата на България, които живеят извън пределите на родината, са изразили чрез творбите си, с много съкровени чувства, как я помнят, каква я виждат, каква си я представят и как искат да изглежда тяхната България!“ Петров отбеляза, че в изложените произведения преобладават национални исторически обекти, както и уникални природни забележителности, символизиращи славното минало и красотата на страната ни. Той отправи призив към присъстващите деца да нарисуват и те
    своята България, но не само това, което виждат около себе си, а онова което поражда у тях чувство на гордост и умиление към родината. „Важно е да се подкрепяме, независимо в коя точка на света се намираме! Ние преди всичко сме българи! България ще бъде винаги в сърцето на всеки един от нас!“, допълни заместник-областният управител Андриян Петров и пожела, от свое име и от името на областния управител Недялко Славов, здраве на всички, спокойна и успешна учебна година с повече радост и детски усмивки.
    В атриума на Областна администрация Смолян заместник-областните управители Андриян Петров и Владимир Гърбелов, заедно с началника на РУО-Смолян Мария Семерджиева, откриха изложбата от рисунки на ученици от български неделни училища в чужбина под надслов "Обич за България", която е създадена по идея на Министерството на образованието и науката съвместно с Асоциация на българските училища в чужбина. Представянето й в Смолян е организирано от Регионално управление на образованието с подкрепата на областния управител Недялко Славов.
    Провеждането на инициативата е израз на дългосрочните съвместни усилия за създаване, подкрепа и популяризиране дейността на българските неделни училища в чужбина, както и за съхраняване на националното самосъзнание на младите българи зад граница. Целта е децата да получат възможност да покажат България такава, каквато я помнят, каквато я виждат, каквато си я представят и каквато мечтаят да бъде. Министерството на образованието и науката осигурява функционирането на близо 400 български училища по света в 36 държави на 6-те континента. Осигурява се не само реална възможност за обучението по родния език, история и география на България, а и за дейности, свързани с фолклора, музиката, изкуството и националната култура. Представените в изложбата рисунки са на ученици от българските неделни училища в Италия, Франция, Белгия, Германия, Ирландия, Великобритания, Австрия, Гърция, Молдова. Изложбата "Обич за България" съдържа 68 картини и е пътуваща – в страната, до задгранични мисии, до организации на българите в чужбина и до православни общини, които имат училища по света. След Смолян изложбата ще гостува в Кърджали.
        

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Хороскоп за 22.10.2020

    Хороскоп за Овен

    Овен
    На някои от вас им предстои смяна на работното място или друга промяна. Ще имате време да вземете своите решения, сроковете няма да ви притесняват. Няма да сгрешите, доверете се на интуицията си. Не губете самочувствие, равнявайки се по чуждите дадености, скоро и вие ще станете обект на засилен интерес, предвид предстоящите новости.
    22 окт 2020

    Хороскоп за Телец

    Телец
    Изчистете мислите си от притеснения и работете по задачите си. Ще успеете да се справите с възникващите затруднения и ще промените нещата в своя полза. За някои усилията днес са насочени към деловите ангажименти, за други в личния им живот. Не отхвърляйте предложение, преди да сте го обмислили.
    22 окт 2020

    Хороскоп за Близнаци

    Близнаци
    Днес не предлагайте помощта си, ако не ви я поискат, това може да ви спести много неприятности. Среща с представител на противоположния пол може да промени посоката на живота ви. Не се колебайте. Бъдете по-смели и направете първата стъпка. Отдавна търсите подобна промяна. Момента е много подходящ.
    22 окт 2020

    Хороскоп за Рак

    Рак
    Участвате активно в събитията около вас. Съветите ви се оказват много ценни за ваши близки и успявате да им спестите много неприятности. Имате нужда от движение и повече разнообразие. Не допускайте клюките подхвърлени ви от непознати да повлияят на отношението ви към ваш приятел. Запознайте се от близо със ситуацията преди да правите каквито и да било изводи.
    22 окт 2020

    Хороскоп за Лъв

    Лъв
    Възбудата ви е налице и сте в готовност да нараните всеки, който се изпречи на пътя ви. Природата ще ви помогне да възвърнете душевното си спокойствие и ще ви даде сили да се справите с възникналите проблеми. Финансите ви се подобряват, а това си е повод да погледнете ведро на живота си.
    22 окт 2020

    Хороскоп за Дева

    Дева
    В плановете ви влизат много задачи и полезни срещи, голяма част от които ще осъществите днес. Делови или лични, във всички случаи ще ви помогнат да продължите, справяйки се по-лесно с възникващите затруднения. Вземайте решенията си в спокойна обстановка и не пренебрегвайте отдиха си.
    22 окт 2020

    Хороскоп за Везни

    Везни
    Действате импулсивно и това ви прави податливи на погрешни преценки и впечатления. Бъдете трезви и действайте съобразно собствените си интереси, защото се възможни неприятности. Временно се оттеглете от активни действия и премислете следващата си стъпка.
    22 окт 2020

    Хороскоп за Скорпион

    Скорпион
    Работата ви днес ще бъде напрегната, а вие ще се окажете в ролята на хората, които предотвратяват конфликтите около себе си. Търпението и самоувереността, които се излъчват от вас карат околните да ви търсят за съвет по всякакви въпроси и ситуации. Постарайте се да си осигурите спокойствие вечерта, тъй като най-вероятно ще сте прекалено уморени за забавления.
    22 окт 2020

    Хороскоп за Стрелец

    Стрелец
    Днес ще имате възможността да изпълните свое намерение, което отдавна отлагате. Добре подготвени сте и едва ли ще срещнете пречки в осъществяването му. Ще получите интересна информация касаеща плановете на близък човек, не се колебайте да го уведомите. В личен план сте прекалено емоционални, а това може да ви попречи.
    22 окт 2020

    Хороскоп за Козирог

    Козирог
    Разпределили сте стриктно деня си и знаете точно по кое време с какво ще сте заети. Бъдете готови обаче и за промени в дневния ред, тъй като не е изключено някои важни за вас ангажименти да отпаднат. Колективната работа днес може да донесе добри резултати, стига да избягвате резкия тон и да се опитате да внасяте равновесие, когато е необходимо.
    22 окт 2020

    Хороскоп за Водолей

    Водолей
    Заниманията в сфера, която ви привлича и в която сте силни е гаранция за успеха ви. Вие най-добре знаете как да се мобилизирате, за да получите максимума от това, което искате да постигнете. Не злоупотребявайте с търпението и чувствата на човека до вас. Не сте застраховани от раздели, така, че бъдете разумни.
    22 окт 2020

    Хороскоп за Риби

    Риби
    С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
    22 окт 2020
    Последни новини