Нощният живот на пингвините на живо (видео)

Австралия е на другия край на света и сега там е нощ. А по залез, което се пада по обяд у нас, Live Penguin TV предава на живо от брега на остров Филип (Виктория) вечерната разходка на пингвините. Освен с тях, туристическите турове там обикновено срещат посетителите с коали и кенгуру, но сега посещенията са онлайн.

Рейнджърите от Природния парк Филип Айлънд са готови да отговарят на въпроси за пингвините. И след като посещенията са малко заради коронавируса, те също така разчитат на дарения.

Шоуто на пигвините продължава между 20 и 40 минути - това зависи от самите пингвини, защото това е техният личен живот. Те се прибират "у дома" след дълго и неуморно ловене на риба през целия ден.

И ето ги най-накрая.

Малките пингвини имат отлично нощно зрение и камуфлажен цвят, за да не бъдат видяни от врагове. Колонията им на Филип Айлънд е голяма, те трябва да бъдат несмущавани и уважавани, разказава на живо рейнджър. Затова тяхното излизане на плажа се наблюдава от специално място, а в случая - с камери дистанционно. Никой не може да предвиди колко пингвини ще прекосят плажа тази вечер.

Ритуалът им включва сякаш безкрайно поклащане по пътя, където те преминават организирано на малки и по-големи групи. По време на стрийма хората даже се обзалагат колко пингвина са преминали. Момиченце се интересува как те намират пътя към дома си, когато излезат в открито море. Те го правят всяка вечер - стотици, хиляди пингвини.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини