Рядка бяла камила е заснета в Китай

Изключително рядка бяла камила е заснета в Китай, пише "Дейли стар".

Невероятната гледка е снимана в национален парк в страната. Смята се, че това е първият път, в който камера запечатва толкова рядко животно. Специалистите обясняват, че белият му цвят се дължи на липсващ ген.

Служители на Националния резерват за диви камили "Ананба" смятат, че за първи път в света е забелязана камила с изцяло бяла козина.

Впечатляващите кадри показват 11 камили, които идват на водопой, а бялото животно се откроява сред тях.

Експертите отбелязват, че е необичайно за животни с бяла козина или албиноси да достигат зрялост в естествена среда, тъй като цветът им ги прави лесно откриваеми за хищници.

Уан Синай от Асоциацията за защита на диви камили потвърждава, че заснетото животно "определено е дива камила". Той обяснява, че липсващ ген е причина за белия й цвят. Липсата на същия ген се наблюдава и при белите тигри и лъвове.

От асоциацията се надяват на възможността да изучат бялата камила отблизо, за да установят дали тя е с бледа кожа и розови очи, което означава, че е албинос.

Снимките и кадрите на бели животни и албиноси са рядкост. Миналата година във Великобритания беше заснет рядък фазан албинос. По-рано през същата година за първи път в естествена среда беше забелязана чисто бяла панда. Единственият известен в света орангутан албинос е засечен в естествения му хабитат в Борнео.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини