Д-р Даниела Дариткова в Баните: Не се плашим от служебно правителство, два пъти сме подавали оставка

Изображение 1 от 6

    „Ние не се плашим от служебно правителство, защото два пъти сме подавали оставка. Досега не сме имали пълен мандат и винаги служебни правителства са организирали изборите. Не това ни притеснява нас. Притеснява ни, че има много решения, които трябва да се вземат от парламента. Служебното правителство няма такива правомощия и ще поставим в риск българските граждани. Важно е да приключим успешно тази година, защото с новия бюджет ще се гарантира нормалното функциониране на държавата през следващата година. Всички предизвикателства - спад на икономиката, намалени приходи и всички плащания, които се увеличиха заради антикризисните мерки, могат да намерят отражение само в един нов бюджет. Ако сега се разпусне парламентът и останем със стария бюджет, ще трябва да се разпределя 1/12-та от него и смятам, че това ще създаде огромен проблем на всички“ –
    това заяви ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова на среща с членове и симпатизанти в община Баните.
    По думите й в тази сложна ситуация, пред която е изправен за първи път светът, в България положението също е комплицирано. „Преди близо два месеца започнаха протести без конкретен повод, но всички сили, които дълго време стоят извън парламента, намериха начин да се консолидират сега и тръгнаха срещу нас с една единствена цел - да ни свалят от власт. Защо в тази сложна ситуация понасяме всички упреци и негативи?! Защото отговорното поведение изисква да продължим управлението си до края на мандата. Отговорни сме пред тези един милион избиратели, които през 2017 г. ни дадоха своето доверие и за които вярвам, че не са се отказали от подкрепата си за ПП ГЕРБ. Освен това, в условията на криза, която бушува - здравна, икономическа, социална, ще бъде наистина безотговорно да оставим страната без парламент“, посочи още Дариткова.  Тя обясни, че при тези условия вероятно ГЕРБ ще понесе политическа щета.
    „Но аз смятам, че нашите симпатизанти - тези, които са в ГЕРБ не заради личната сметка и изгода, а заради общите ни идеи и цели, ще удържат на провокациите. Във всички тези години ние и градихме, и променихме България с много работа. Не сме безгрешни, признавали сме си грешките, реагирали сме. Търсили сме отговорност от всеки, който по някакъв начин е дискредитирал партията чрез своите действия“, допълни тя.
    Според кмета на Баните Милен Белчев за всичко добро, което се случва в общината, д-р Дариткова има своя принос. В момента там се инвестират около 4,5 млн. лева – в 12 улици, 5 детски градини, подпорни стени. Той уточни, че е заварил общината да буксува финансово, като с екипа му успели да погасят 3,5 млн. лева задължения. В общината вече постъпват всички капиталови разходи, които досега се удържали за погасяване на дългове. Постъпленията от данъци и услуги също се харчели по
    предназначение. „Вече трета година общината не плаща никакви лихви по изпълнителни дела и няма програма, по която администрацията да не кандидатства за финансиране, в това число Личен асистент, Домашен помощник, Топъл обяд, Програмата за развитие на селските райони (ПРСР)“, каза кметът.
    От 10-ти септември структурата на ГЕРБ в Баните има ново общинско ръководство – Милен Белчев – общински ръководител, Митко Огнянов – организационен секретар и членове – Марина Иванова, Митко Якубовски, Николай Кючуков. Това бе и една от причините д-р Дариткова да посети общината. „Дойдох и да си изясня ситуацията със структурата в Баните, защото в цяла Смолянска област само от тук постъпиха 14 декларации за напускане с идеята, че по някакъв начин политиката, която следва ГЕРБ, вече не била същата и има отправени
    упреци към мен. Аз съм готова да приема всяка градивна критика, но когато се хвърлят думи в пространството, без конкретика, оставаш с впечатление, че заради лични емоции, заради това, че има ново ръководство, част от членовете на ГЕРБ тук напускат. Сега сме в момент, в който трябва да търсим обединение и не бива да отблъскваме никого. Може би има неразбиране у тези хора и те са подведени“, каза тя.
    Преди да се срещне с актива на партията д-р Дариткова и кметът Белчев посетиха село Давидково, където започва асфалтирането на 5 км от третокласния път Оряховец-Давидково със средства, осигурени от Агенция „Пътна инфраструктура“. Те разгледаха и детската градина в селото, която е санирана. В момента по проект, финансиран от ПРСР, се ремонтират 5 детски градини с подмяна на покривни конструкции и мерки за енергийна ефективност  – в Гълъбово, Баните, Оряховец, Давидково и Загражден.

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини