Бюджетът на младежката програма „Еразъм+“ се удвоява

Изображение 1 от 5

  „Еразъм+“ е една от успешните младежки европейски програми и е една от малкото, за които бюджетът ще се увеличи. От 14 млрд. евро средствата за нея ще станат около 28 милиарда, което на практика означава удвоен бюджет, съобщи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов пред представители на организацията „Млади изследователи за младежко развитие“ и сдружение „НИЕ“. В срещата с тях участва колегата му Андрей Новаков и областният управител Недялко Славов.
  По думите на Адемов удвоеният бюджет за младежката програма означава, че много повече младежи ще участват в този обмен на практики и идеи, което е в полза на европейското обединение и солидарност. „С тази среща искахме да докажем, че нашият район има своите активни младежи - с позиция, с виждане, с мнение, с предложения как да се развива региона. Това е продължение на вашата инициатива да се срещате с депутатите, с мен като
  областен управител, с кмета. От срещата с евродепутатите получавате информация от първа ръка за процесите в Брюксел, а също така как нашите идеи и цели могат да се впишат в Европейския съюз“, каза областният Недялко Славов.
  Новаков похвали младежите, спечелили досега финансиране за шест проекта, че със собствени усилия и по собствена потребност са стигнали до тези постижения. „Истински съм впечатлен и ще си тръгна от тук с удоволствие, че един ден като приключа с тази работа или даже още преди това, ще съм спокоен, че младите хора ще си свършат прекрасно работата в тази държава и няма да остане хаос“, заяви Андрей Новаков.
  „Институционалната подкрепа за нас от кмета и областния управител ни дава възможност да работим и да се развиваме като активна младежка организация“, каза Валентин Кехайов – председател на младежката неправителствена организация организация „Млади изследователи за младежко развитие“. По думите му благодарение на тяхната активна дейност младежите от организацията вече са търсени от големите фирми от региона, защото знаят, че са качествени млади хора.

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 29.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
  29 окт 2020
  Последни новини