При изключителен интерес премина откриването на фестивала „Забранено за възрастни“

Изображение 1 от 4

    Популярното културно събитие започна пред Театъра в Смолян с програма от три събития - танцова импровизация на Брейк школа „Sleepwalkingz“ от Смолян, след което продължи на открито с представлението „Повече от магия“ на Театър Трио от Бургас и завърши в Зала 1 със семейния филм „Смарт Коледа“.
    „Девет години община Смолян е домакин на този фестивал. Огромно благодаря на фондация „За Родопите“, областната администрация, РУО-Смолян, сценичните работници и на всички, които в тази пандемична година успяха да реализират деветото издание на фестивала. Освен в Смолян, в още 20 населени места децата ще се докоснат до магията на театъра, а енергията, която ни дават актьорите е незабравима“, каза при откриването зам.-кметът на Смолян Марин Захариев.
    Организаторите на фестивала и децата бяха поздравени от депутата д-р Даниела Дариткова и областния управител Недялко Славов. Режисьорът Петър Тодоров от фондация „За Родопите“, която организира културното събитие също благодари на всички, без чиято помощ нямаше да стартира тазгодишното издание. Събитието е подпомогнато и от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Община Смолян във връзка с превенция на асоциалното поведение на малолетни и непълнолетни.
    От 5 до 9 октомври в Смолян и още 20 по-малки градове и села в областта се провежда деветото издание на Международния театрален фестивал за детска и младежка публика - "Забранено за възрастни".
    Тази година програмата в Смолян е леко редуцирана, защото училищата и детските градини са в особен режим. Програмата ще е пред и в театъра, където е по-лесно да се спазват противоепидемичните мерки. Постарали сме се училищата и по-големите ученици да вземат активно участие в посещаемостта. Откъм културни събития тази криза удари много малките населени места. Това може би ще е единственото събитие, което ще се случи тази година, разясни Петър Тодоров.
    „Забранено за възрастни“ е реализиран с подкрепата на Министерството на културата и със съдействието на Фондация „Америка за България“. Основен партньор в работата с училищата и детските градини от града и областта е Регионално управление на образованието - Смолян.

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини