Илон Мъск избра мястото на първата обитаема база на Марс

Американският собственик на частната космическа компания "Спейс екс" Илон Мъск посочи северните райони на Марс като най-подходящо място за изграждане на първата обитаема станция на Червената планета, предаде ТАСС.

Агенцията цитира изказването на бизнесмена по време на видеоконференция на Марсианското общество.
"Вероятно най-удачни биха били северните ширини, отбеляза Мъск. Хората биха желали да се заселят в близост до онези райони, където има лед. Той може да бъде използван за получаването на кислород и на енергия. Освен това в тези локации биха се осъществили по-лесно кацания на онези апарати, които биха използвали за забавянето на полета при кацане марсианската атмосфера".

Първите задачи на пилотираните експедиции до Марс трябва да бъде изготвянето на гориво за ракети и създаването на системи за свръзка. "Ще трябва също да бъде наблюдаван добивът на лед, за получаването от него на годна за дишане атмосфера и на гориво.", подчерта Мъск. По неговите думи за осъществяване на връзка със Земята могат да бъдат използвани мощни лазери на околоземна орбита.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (2)

  • 1
    То
    тоя измамник
    0 0
    13:27, 18 окт 2020
    създава поредната пирамида и прибира парите на баламите. докато съм жив ако иде човек да живее на марс ше си отрежа най -милото. обаче ще падне голям американски рев като разберат че всичкото това е пирамида.
    • без биг мак. или хот дог и ще подивеят. каво ли на марс. обаче яко са се филмирали говедата. е те тоя холивуд им иба мамата долна. така и трябва
Последни новини