Ученици от „Васил Левски“ подпомагат МБАЛ-Хасково в битката с коронавируса

    Ученици от хасковското СУ „Васил Левски“ инициираха благотворителна кампания за подпомагане на МБАЛ–Хасково за закупуване на два мобилни рентгенови апарата.

    Инициативата е на 6 „А“ клас с класен ръководител Станимира Стефанова. В кампанията са се включили ученици и родители от всички класове на училището. Някои от тях са дарили лични средства, други пък участвали със своя лепта в благотворителни проекти в школото.

    Идеята на учениците беше благотворителната инициатива да продължи до Коледа, но заради преминаването им на онлайн обучение, събраните 200 лева ще бъдат дарени днес на лечебното заведение.

    Днес ученици от 6-ти клас се събраха в двора на училището. Те бяха изработили плакат с пожелания за лекарите в хасковската болница и бяха направили символи, характеризиращи коронавируса. Бяха осигурили и торта с послания за медиците.

    Отправиха лични и колективни пожелания към хората на първа линия. „Пожелаваме на хасковските лекари късмет в борбата с Ковид“, каза шестокласникът Кристиан Софрониески. Съученичката му Мерве Юксел пожела хасковските медици да бъдат силни, здрави и достойно да се борят за човешките животи. Тя допълни: „Надяваме се с нашия жест да ги направим малко по-щастливи“.

    „Лекари от Хасково, ние сме с вас. Бъдете здрави. Пазете се. Животът е по-ценен от всичко“, колективно извикаха учениците.

    Призив за финансова помощ към гражданите бяха изпратили от МБАЛ – Хасково в края на миналия месец заради нуждата от апаратура в борбата с коронавируса. По данни на Областния оперативен щаб от тази сутрин в лечебното заведение в Хасково се лекуват 50 души с Ковид, включително с тежки двустранни пневмонии. Своевременното им лечение изисква извършването на рентгенови графии на бял дроб с мобилни рентгенови апарати, от каквито МБАЛ-Хасково крайно се нуждае. Желаещите да дарят средства могат да го направят по банков път:

    IBAN BG83RZBB91551085611229

    BIC RZBBBGSF

    Анета Кутелова
     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (21)

    • 1
      Шщ
      шщишкщшс
      36 -3
      16:56, 27 ное 2020
      В Хасково има достатъчно богаташи, които карат скъпи коли, ходят по почивки на острови и парадират с финансови средства, материални придобивки, положение и връзки! Всеки от тях да дари по 1000 лв/бълха ги ухапала / и ето - ще се съберат парите! Защо трябва деца да събират пари и да бъдат затормозени с такива задачи! И не ми казвайте, че така се учат на съпричастност и взимат присърце каузи! Кауза за деца е например да съберат стотинки за храна на болно кученце или да купят балони да зарадват болно дете в болница! Тежко и горко на държава която разчита на капачки за да лекува деца или пък на деца, че да събират средства за рентгенови апарати! Това вече е извращение! Има си приоритети, които възрастните трябва да поемат и да стоят като възрастни, а не да гледат само пиар акции!
      • ГЕРБ е държавата , а държавата на ГЕРБ е извратена.
      • За
        За капачките
        6 -4
        11:20, 28 ное 2020
        Няма нищо лошо в това да се събират капачки за нещо полезно. Така или иначе отиват в коша, по- добре да се събират. Това, че може да се помогне с нещо толкова елементарно не говори лошо за държавата, а говори добре за хората, защото държавата сме ние. Щом можеш с боклука, който оставяш да помогнеш на някого, защо да не го правиш. Каузата си е добра.
    • 2
      Жа
      жас
      12 -10
      19:18, 27 ное 2020
      Аз пък да попитам тези деца защо са ги изкарали на студа по къс ръкав в тези червени тениски? Това някаква нова мода ли е или червено събрание! И ако не са с червена тениска - не са представителни ли!
      • Това, че Вие не сте не информиран/а, че униформите на СУ "Васил Левски" са червени и сини и изобразят самия Васил Левски, не е наш проблем!Ние направихме добро дело, а това, че има хора дето ще намерите комунизъм навсякъде или, защото са ви платили да го кажете или написали е най-простото нещо!Също и беше 15°!Подбирайте си информацията!
      • Не
        Не знаеш какво пишеш
        3 -7
        10:14, 28 ное 2020
        Тук проблема е в незнанието, а и това, че червени... Виж коментара
    • 3
      Бр
      Браво
      13 -8
      19:48, 27 ное 2020
      Чудесно!!! Много хубава идея :-) Браво на всички деца, учители и родители които са участвали в тази блахгродна кауза. Гордеем се с вас!
    • 4
      Су
      Супер!
      13 -6
      19:59, 27 ное 2020
      Браво деца!
    • 5
      Ми
      Мими
      12 -9
      21:43, 27 ное 2020
      Браво на децата! Браво и на техните учители!
    • 6
      Gh
      Gh
      9 -8
      07:23, 28 ное 2020
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 7
      Ди
      Дичо
      8 -3
      09:02, 28 ное 2020
      С одобрението на отрицателно известната директорка!!! Кой е скритият инициатор за тия пари???
      • Дичо, това, че живееш в пещера и не знаеш директор... Виж коментара
      • Не
        Не знаеш какво пишеш
        3 -7
        10:17, 28 ное 2020
        Имаше кутии за дарения пред портите на училището,... Виж коментара
    • 8
      Ун
      Уникално!
      5 -7
      10:05, 28 ное 2020
      Браво деца! Уникални сте! Браво и на преподавателите, ви!!!
    • 9
      ??
      ??
      6 -4
      10:09, 28 ное 2020
      Кой ви плаща, за да пишете такива коментари?!
      Децата са направили добро дело!!!
    • 10
      К.
      К. О. Л.
      7 -1
      11:53, 28 ное 2020
      Не се сдържахте и децата трябва да месим в глобалната спецоперация. Сутрин,обед и вечер,сутрин обед и вечер ковид, ковид само ковид и нищо друго. Катастрофите свършиха, инфаркт няма инсулти няма всичко се оправи само ковид и нищо друго ееее то бива бива слепота ама.... Когато няма народ е така, само с население не става.
    • 11
      К.
      К. О. Л.
      5 0
      12:06, 28 ное 2020
      Канал1 бълва, Бтв, Нова, хоризонт всеки ден, всеки божи ден, на война не е било така. Хитлер не си е позволявал такива психози еййй. Зала арена щели да отворят, за болницата няма доктори ама за арена армеец ще намерят еее нагло разсипници
    • 12
      Ма вие луди ли сте бе - на колко деца е помогнала тази директорка? Вие бълнувате, в делириум сте или какво?! Помощта е помощ когато успее да постигне цел или цели, да подобри живота трайно на някого! Еднодневни пи ар акции, които се правят само за да се изтъкне азът на някого и да има за какво да се тупа по гърдите или да коментира и се хвали пред кликата от дружки - това не е помощ!
    • 13
      Ли
      Лили
      2 0
      23:54, 28 ное 2020
      Браво на децата.
      Когато "няма"богаташи в Хасково, децата ще събират благотворително.
      Богатите си треперят за паричките.
      Респект деца!
    • 14
      Ма
      Марина Марашева
      1 0
      12:19, 29 ное 2020
      Ами много хора дариха и дано още да се включат в това благотворително начинание. Нека да подкрепим лекарите !!! Има много заведения ,които продължават да работят уж храна за вкъщи ,нека дарят .
    • 15
      Де
      Деца
      1 -1
      20:14, 29 ное 2020
      Браво на вас , но имам забележка към даскалите ви! А бе уважаеми, намалете алкохола бе, не ви ли е срам пияни тикви?
    Последни новини