Историята на показ през декември по VIASAT HISTORY

Историята на показ – Война (рубрика)
През целия декември от понеделник, 7 декември

Разкриваме събитията, довели до най-важното съюзничество в съвременната история между Великобритания, Русия и САЩ и как колективните им усилия са довели до най-голямата победа. 

Заедно с премиерата на "Втората световна война: Надпреварата на победителите", ще видите домашните видеоклипове, скрити на таваните в Германия, които разкриват истината за живота по времето на нацистите, и как тайните на нацистките военни усилия показват неефикасността на немската военна машина, но и хвърлят светлина върху гениални иновации, които са могли да причинят ужасяващ обрат на събитията, ако са били имплементирани.

Втората световна война: Надпреварата на победителите
Започва от понеделник, 7 декември, всяка делнична вечер в 21:35 ч.
Сезон: 1
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Година: 2020

Документалната поредица от шест части разкрива как и защо е било създадено съюзничеството между Великобритания, САЩ и Съветския съюз преди Втората световна война. Поредицата представя задълбочен анализ на надпреварата между съюзниците за крайна победа и следвоенно надмощие, приключила на Деня на победата на 8 май, 1945 г. 

Съсредоточаваме се върху конкуренцията и споровете между военните лидери Уинстън Чърчил, Франклин Делано Рузвелт и Йосиф Сталин и хвърляме светлина върху задкулисните битки, водени между тримата мъже - война зад войната. 

"Големите трима" се опитват да упражняват власт един над друг, да спечелят войната при техни условия и да наложат конкурентните си идеологии на каквото е останало от Европа.

Историята на показ – Загадки
(рубрика)
От понеделник, 14 декември
Мистерии, които продължават да издържат изпитанието на времето и остават неразгадани, сред които премиерата на "Загадката на копието на Лонгин". Дали легендарното копие гарантира способността за световно господство на всеки, който го притежава и дали извънземните са посетили Розуел? Откриваме нови истории на дъното на Атлантическия океан и сред останките от "Титаник" - от любов и героизъм до предателство и малодушие.

Загадката на копието на Лонгин
Понеделник, 14 декември, в 21:15 ч.
Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Оригинално заглавие: The Mystery of the Holy Lance
Година: 2018

Издирвано от Константин Велики, Наполеон и Хитлер, копието на Лонгин, известно и като "копието на съдбата", е една от най-завладяващите реликви в историята на религията. Твърди се, че това е оръжието, с което римският легионер Лонгин е пронизал Исус след разпъването му на кръста. От Йерусалим до Париж и Виена, документалният филм съчетава научни изследвания с исторически факти, за да изследва превратната съдба на този артефакт на две хиляди години.

Историята на показ - Древният свят (рубрика)
От понеделник, 21 декември
Отправяме се към древния свят и откриваме как миналото е повлияло на съвременността. Гледайте премиерите на "Тайните на Нил", третия и четвъртия епизод на "Мегаполис: Дневници на древния свят" и "Изгубените пирамиди на ацтеките". 

Земетресение ли е накарало мирните скандинавски фермери да напуснат бреговете си и да започнат кампания, която ще промени света завинаги? Ще отговорим на този въпрос и ще хвърлим нова светлина върху историята на Помпей и некропола в Сахара.

Изгубените пирамиди на ацтеките
Започва за две вечери от понеделник, 21 декември, 20:30 ч.
Сезон: 1, Брой епизоди: 2 x 60 мин.
Година: 2020

Ацтеките са управлявали една от най-могъщите цивилизации в Америка. Те са били безжалостни воини и гениални инженери, завладели огромни територии и построили високи пирамиди и амбициозни инженерни проекти само с човешки труд. Силната им империя е унищожена от испанските нашественици и техните градове и паметници са унищожени само след 200 години. 

Днес много от тайните на ацтеките са погребани под Мексико Сити. Археолозите копаят по-дълбоко от всякога, за да открият кои са били ацтеките и как са изградили своята забележителна империя.

Да разгадаеш Сахара
Понеделник, 21 декември, в 21:45 ч.
Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Година: 2020

С безбройните си мистерии и загадки, Древен Египет продължава да владее нашите сърца и въображение. Некрополът в Сахара, на около 30 км от Кайро, съдържа едно от най-забележителните съкровища - пирамидата на фараон Пепи II. 

Пирамидата не е широко известна, тъй като е затворена за обществеността, но съдържа най-голямата колекция от текстове в сравнение с всички останали пирамиди. 

За пръв път от 90 години, екипите от международната археологическа мисия в Сахара отварят и дешифрират невероятната гробница. Как египтяните са построили пирамидата, стените й са покрити с йероглифи, но каква история разказват те и как се разбива кода на текстове на повече от четири хиляди години?

Тайните на Нил
Започва от понеделник, 21 декември, всяка делнична вечер в 22:50 ч.
Сезон: 1, Брой епизоди: 4 x 60 мин.
Година: 2020

Нил дава живот на най-великата цивилизация в древността, но как се случва това? Зрелищната поредица възнамерява да даде доказателства за огромната роля на свещената река в развитието на Древния Египет, с помощта на най-новите технологии в археологията, някои от които се използват за пръв път в Египет. 

Известни световни египтолози дешифрират откритията, които идват от бреговете и от дълбоките води на Нил, с помощта на сканираща оптика, подводни дронове и фотограметрия. 

Получаваме и достъп до нови археологични разкопки. Как се е развивала реката през вековете, какви последствия са имали тези промени, какви находчиви системи от пристанища и канали са построили древните египтяни и защо има толкова много потънали архитектурни чудеса? Това са някои от въпросите, които ще получат отговор в поредицата.

Мегаполис: Дневници на древния свят
Нови епизоди сряда, 23 декември, в 21:30 ч.
Сезон: 1, Брой епизоди: 2 x 60 мин.
Година: 2020

Тикал и Рим - легендарните градове са някои от най-известните археологически обекти в света и все пак още не са разкрили всичките си тайни. 

Построени като храмове на знанието, тези необикновени градове са били биещото сърце на древния свят. Как са възникнали, какъв е бил животът в тях и как са се превърнали в центрове на знанието и иноваторството? От 5 в. пр.н.е. до Римската империя, завладяващата документална поредица възкресява най-великите древни градове в разцвета им. 

Благодарение на зашеметяващи реконструкции с компютърна анимация и съвременни кадри на останките от тези обекти, както и на приноса на известни експерти, поредицата хвърля нова светлина върху архитектурните съкровища и изгубени цивилизации в основата на модерния свят.

Историята на показ - Крале и управници (рубрика)
От понеделник, 28 декември, в 21:30 ч.

Сближаваме се с някои от най-влиятелните личности в историята. Гледайте премиерата на "Версай: Предизвикателствата пред Краля Слънце" и проследете стъпките на Атила в търсене на отговор как той се превръща в човека, който почти успява да постави Рим на колене, разберете как кралица Виктория подготвя децата си да се справят с век, който поставя нечувани до онзи момент предизвикателства.

Версай: Предизвикателствата пред Краля Слънце
Започва за две вечери от понеделник, 28 декември, в 21:30 ч.
Сезон: 1, Брой епизоди: 2 x 60 мин.
Година: 2019

Известен в цял свят, Версайският дворец и неговите градини привличат повече от 7.5 милиона посетители всяка година, но дали емблематичното творение е разкрило всичките си тайни? Истински катализатор за научни изследвания във Франция през 70-те г. на 17-ти в., Версай е бил най-голямата строителна площадка в Европа. Въпреки мобилизацията на цялата страна, невероятната работа на занаятчиите  и ангажираността на всички учени по това време, един проблем остава нерешен – водата! Това е забележителна документална поредица за голямо научно изследване, свързано с реконструкции на Версайския дворец и разкрития, изобретения, експерименти, архивни изображения и нови перспективи. 

Изследваме колосалната задача да бъде построен кралският дворец. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Въпреки натоварения работен ден, вие сте в цветущо настроение и с чувството си за хумор забавлявате себе си и хората около вас. Няма да усетите как е минал денят, още повече, че нещата, с които се занимавате ще ви донесат удовлетворение.
22 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Настроени сте оптимистично към развитието на ваш бизнес проект и това ви кара да се чувствате спокойни. Проверявайте обаче всяка информация, с която боравите, за да избегнете недоразумения. Изработете си стратегия за действие, тъй като в даден момент може да се окажете неподготвени за следващата си стъпка. Посветете свободното си време на човека до вас.
22 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
22 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще се наслаждавате на спокоен ден на работното място. Работата ви ще ви върви точно както вие сте планирали и затова ще ви остане време за приятни неща. Финансовото ви състояние е добро, можете да направите малък подарък на любим човек.
22 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отделете повече време за здравето си, ако се чувствате неразположени и с признаци за грип. Такива и други причини могат да нарушат ритъма ви на работа, но ще се постараете, за да свършите плануваните си задачи. Партньорът ще ви изненада приятно, отвърнете на жеста му. Промени у дома.
22 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
И днес ще продължите с темпото от последните дни, давайки предимство на срочните си задачи. Ще се въздържите от изкушения, като не им позволите да ви отклонят от намеренията ви. Денят е подходящ за начало на образователни програми и проекти, насочени към професионалното, физическо и творческо развитие.
22 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Възможен е професионален проблем с делови партньор. Не се доверявайте на някого, за когото е знайно, че не заслужава внимание. Ситуацията е такава, че не трябва да проявявате скромност, а сами да се изтъквате, но все пак умерено. Ще съчетаете почивката с работа и ще увеличите финансите си.
22 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Към съветите на приближен човек подхождайте по вашия си начин. Бъдете резервирани, има вероятност да ви насочат към погрешни действия. Ще намерите спокойствие от светския живот у дома сред семейството си. Близостта на любимите хора ще внесе топлина и чувство на сигурност в душата ви. Не се лишавайте от нея и ще се възстановите по-скоро.
22 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не разпилявайте енергията си в безмислени пререкания. Концентрирайте се върху преследваната от вас цел и с повече постоянство и упоритост съвсем скоро ще се радвате на значителен напредък, а защо не и на краен успех. Бъдете по-внимателни с харченете, не купувайте излишни вещи. Неочаквани пари.
22 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
22 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
22 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Отделяте ненужно много внимание на най - близките си. Със своята отзивчивост вие сякаш им позволявате да ви се качват на главата. Внимавайте при работа с пари, особено, ако това влиза в професионалните ви задължения. Не давайте заеми, и не подписвайте каквито да било документи, без да имате гаранции за юридическата им обезпеченост.
22 яну 2021
Последни новини