Сигнали на граждани предизвикаха внезапна проверка на ТЕЦ "Република" в Перник

Публикации в социалните мрежи и сигнали до зеления телефон на екоинсепкцията в Перник предизвикаха внезапна проверка на ТЕЦ "Република" в града. От снимки във "Фейсбук" и коментари на граждани става ясно, че около 9 и около 11 часа на 4 декември от комините на централната е излизал гъст сив пушек.

През февруари ТЕЦ "Република" в Перник попадна сред централите, за които Върховната административна прокуратура (ВАП) възложи на министъра на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро да извърши незабавна проверка дали не горят нерегламентирано отпадъци. Другите проверени тецове бяха "Бобов дол", "Брикел" и "Сливен". И четирите централи се свързват с бизнесмена с интереси в енергетиката Христо Ковачки.

Пред "Дневник" бившият изпълнителен директор на "ТЕЦ Република" Любомир Спасов, който от два месеца е на чело на ТЕЦ "Бобов дол", коментира, че на площадката на централата в Перник има само въглища и няма как да е горено нещо друго. Гъстият дим той обясни или с временен технически проблем, или с разпалването на котлите.

До края на вчерашния ден резултат от проверката не беше обявен.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини