Като ответна реакция на вандалските прояви младежи изрисуваха градските пейки

Изображение 1 от 5

    Като ответна реакция на вандалските прояви младежи от Смолян, обединени в Сдружение "Млади изследователи за младежко развитие, както и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ към община Смолян, реализираха прекрасна инициатива. Младежите изрисуваха градските пейки, намиращи се на възлови места в града. Художественото оформление на пейките е по идея на учениците от Професионалната гимназия за приложни изкуства, в която се включиха възпитаниците на ПГИ "Карл Маркс",  ЕГ "Иван Вазов" и Сдружението "Млади изследователи за младежко развитие".
    „Младите хора от организацията винаги са били готови да покажат антипода на тези недобронамерени действия. От една страна това ще е привлекателно за гражданите и гостите на града, от друга - ще е ясно послание и ще допринесе за по-голяма осъзнатост. Тази инициатива ще наложи нов подход към справянето с неща, които не ни харесват. Надяваме се да привлечем и други млади хора от други училища, които обичат Смолян“, коментират инициативата си от сдружението.
    „Този проект показва, че младите хора могат да се обединят срещу вандализма чрез изкуството“, посочи зам.-кметът Марин Захариев, който награди младежите за иновативната идея. Подаръците и грамотите са осигурени от МКБППМН.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини