Славов: Няма нарушение при изплащането на бонуси в спешните центрове

Не са констатирани нарушения на методиката за изплащането на бонуси от 1000 лева за работа на първа линия с Covid-19 в Центъра за спешна медицинска помощ  в Смолян. Това заяви днес на брифинг в отговор на въпрос на СмолянБГвести областният управител Недялко Славов.

Проверката бе разпоредена от министър-председателя Бойко Борисов при посещението му в Доспат на Коледа. Тогава шофьорът на линейка Красимир Карабельов го попита: "Защо навсякъде из страната се дават бонуси от по 1000 лева, а ние работим на първа линия и не ги получаваме?“. 

Още тогава Борисов разпореди здравният министър да направи проверка. Припомняме ви, преди това в редакцията ни получихме подобни въпроси и недоволство от почти всички спешни центрове в областта. Работещите там твърдяха, че получили въпросните 1000 лева само два-три пъти за разлика от съседните области – Пловдив и Пазарджик. На брифинг тогава шефът на ЦСМП-Смолян бе категоричен, че който е обслужвал пациенти с коронавирус си е получил парите. Допълни, че колкото и да им се иска на всички да получат допълнителни пари това няма как да стане. Тогава той категорично отказа да отговори на въпроса дали получава бонуси.

Още преди да станят ясни резултатите от проверката обаче в редакцията ни продължиха да се обаждат от спешните центрове. Медиците смятаха, че проверката няма да покаже нередности, тъй като, според тях, тя се е извършвала само по документи, които по думите им са изготвени изрядно. Но остава въпросителната дали отговарят на истината. Не излизали и на протест защото се страхували за работните си места.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини