Григор продължава напред

Григор Димитров, първата ракета на България, вчера премина в следващата фаза на турнира "Чаланджър" в Истанбул с награден фонд 50 000 долара, предаде БТА.

В първия кръг българинът победи бившия номер 25 в света Никола Маю (Франция) с 4:6, 7:6 (1), 7:6 (4). Срещата беше много оспорвана и продължи около 2 часа и 20 минути. Мачът започна лошо за Григор Димитров, след като той допусна пробив още в първият гейм на мача. 

При 3:2 Димитров успя да върне пробива, но още на следващият гейм французина даже не даде точка на българския тенисист и поведе с 4:3. Французинът си спечели подаванията и спечели първият сет с 6:4. При 2:1 във втория сет Григор Димитров отново беше пробит и по-късно Маю поведе с 4:2. Но българина не се предаде, върна пробива и доведе сета в тайбрек. Там Димитров беше невероятен и даде само една точка на французина - 7:1. 

В третия сет ситуацията се повтори и отново се стигна до тайбрек. Българинът достигна първи до минипробив и поведе с 3:1, Григор Димитров поведе с 5:3, реализирайки вторият си минипробив, а малко по-късно при 6:4 успя да спечели мача от първата си възможност. 

С тази победа Димитров спечели 5 точки за световната ранглиста и 860 долара от наградния фонд. На осминафиналите българинът ще се изправи срещу австриеца Мартин Фишер, който се намира на 187-мо място в световната ранглиста

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини