Зимен байк дуел за 11-ти път в Пампорово, смолянчани са победители

Изображение 1 от 6

    През изминалия уикед Пампорово прие уникалния "Зимен Байк Дуел". 11-тото поредно издание на събитието събра десетки колоездачи от цялата страна, които премериха сили по снежните писти на Пампорово. Много адреналин и силни емоции имаше през целия уикенд, а скиорите и сноубордистите в курорта с интерес наблюдаваха зрелищните спускания на колоездачите.

    В съботния ден, когато се проведоха тренировките на състезанието валя обилен сняг, а в неделя участниците се радваха на много слънце и хубаво време. Състезанието се проведе по 1 км трасе, включващо 3 скока, един „дроп“, стръмни отсечки и скоростни прави. Падналия в събота срещу неделя сняг, допълнително затрудни участниците в събитието, които въпреки това показаха много талант и отлични умения на колелата.

    Състезанието по традиция се провежда в дуел формат с пряка елиминация, като стартират по двама участника едновременно, а първият, който пресече финалната линия, продължава напред. За втора поредна година победител в категорията на мъжете стана Виктор Банкатев, следван от съотборниците му от клуб „Райдърс Юнайтед“ - Смолян Николай Георгиев и Цветан Димитров.

    При юношите конкуренцията беше много голяма, а най-добре се представи младата ни надежда в планинското колоездене Роберто Василев. Втори и трети след него се наредиха Пресиан Маджаров и Иван Кръстев. При децата първи стана Делян Буреш, следван от Димитър Джупаров и Мартин Кущинаров.

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини