Плешив пингвин се сдоби с водолазен костюм

Плешив пингвин на име Ралф е получил направен специално за него водолазен костюм, пише в. "Дейли мейл". Ралф обитава парка "Пингвински свят" близо до Уинчестър, Великобритания. 

За разлика от останалите пингвини в колонията, при които старите пера падат постепенно, 9-годишният Ралф е оплешивял за един ден. Заради опасността от слънчево изгаряне птицата е трябвало да остане затворена три седмици, докато й пораснат нови пера. 

За да не нарушават всекидневния й ритъм на живот обаче гледачите решили, че трябва да направят нещо за Ралф. Първоначалната им идея била да го намажат със слънцезащитен крем, но се отказали от нея, защото мазилото можело да се отмие във водата. 

Тогава на Дейвид Уайт, заместник-управител на парка, му хрумнало да направят водолазен костюм на Ралф. Специалният тоалет бил изрязан от крачола на истински водолазен костюм. "Ралф се чувства толкова добре с него, че се чудим дали да не му сложим маска и шнорхел", шегува се Уайт. 

Хелън Джефрис, която се грижи за пингвина, допълва: "Той се чувства много добре с водолазния костюм и тази промяна по никакъв начин не нарушава всекидневните му занимания. Другите пингвини отначало бяха силно заинтригувани от новата придобивка на Ралф и постоянно го проверяваха. Когато разбраха обаче, че под костюма се крие старият им познайник, престанаха да се впечатляват".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини