"Всички срещу ГЕРБ" e затрогваща позиция, според Томислав Дончев

Като "затрогващи" вицепремиерът Томислав Дончев определя позициите на повечето политически партии "всички против ГЕРБ". Това обаче не е конструктивно. Що за изискване и теза е коалицията да е с партия, но без нейния лидер, попита Дончев в студиото на bTV и определи това като изнудване. Почтено би било правителството да се ръководи от лидера на партията, спечелила изборите.

Самите призиви за сформиране на експертен или програмен кабинет звучат за много българи умилително, но Томислав Дончев напомни, че опитът показва, че тези формати се провалят. Не винаги експертите са добри политици, предупреди той.

На директен въпрос дали е възможно след изборите да съставят правителство с ДПС, тъй като според последното проучване на "Маркет линкс" настоящите коалиционни партньори остават под чертата, вицепремиерът отговори отрицателно, а за неофициална коалиция заяви, че "няма такъв формат". Дончев обаче допълни, че обикновено дали си с или против управлението си личи по начина по който се гласува и то най-вече по гласуването на държавния бюджет.

Разговорите обаче за коалициите сега, преди изборите, Томислав Дончев смята за "разговори без кръчмаря". Ресурсът на ГЕРБ в момента е съсредоточен към това да спечелят изборите, така че да управляваме. Листите на партията още не са готови - "полагат се усилия да се събере най-добрия отбор". Томислав Дончев потвърди, че най-вероятно ще е водач на листата в Габрово, като за това има "един куп емоционални и прагматични причини".

Вицепремиерът е сигурен, че ще има много обвинения по отношение на организацията на изборите, а може би и оспорването им, но подчерта, че правителството реално не организира изборите. Това се прави от ЦИК и изборните администрации.

Сметки сме правили изборния процес да мине по-най-добрия начин и най-добро представяне на изборите по линия на конвенционални политики с добра програма и добри кандидати. Томислав Дончев е сигурен, че укори винаги и обвинения винаги ще има, но ГЕРБ правят всичко възможно да ги тушират дори и предварително.

"Защо да е нарочно изчислено - каква полза бихме имали ние изборите да съвпаднат с по-висок ръст на заразата и ниска избирателна активност", попита Дончев. Той заяви, че се надява голяма вълна на заразата преди, по време и след изборите да няма.

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    3,
    3,14
    4 -1
    10:11, 26 фев 2021
    Дано няма нормални хора по-вече в България да гласуват за тези нагли хора!Може ли четири милиона да не те искат и да продължаваш да се бориш за тази власт/пари!
  • 2
    7/
    7/8
    4 -1
    10:52, 26 фев 2021
    Скрийте си гадните мутри и повече не се показвайте!
  • 3
    Бр
    Брей
    0 -5
    11:53, 26 фев 2021
    Не случайно градът ни носи името Димитровград. Тол... Виж коментара
  • 4
    Ба
    Бай Ставри
    3 0
    13:30, 26 фев 2021
    Още малко остана......
Последни новини