Облачно и дъждовно, с умерен и поривист вятър ще нахлува студен въздух

Днес с умерен и поривист вятър от запад-северозапад ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат. Облачността ще е по-често значителна и на много места от запад на изток ще има валежи от дъжд, значителни в югоизточните райони. С понижението на температурите на места в Северна и Западна България дъждът ще се примесва със сняг. Максималните температури ще са от 6°-8° по високите полета на Западна България до 16°-18° в Югоизточна, където преди обяд ще духа умерен и силен югозападен вятър.

Над планините облачността ще е значителна, ще бъде ветровито и с валежи предимно от сняг. Под около 1400 метра валежите ще са от дъжд. Ще духа силен, по-високите и открити части - до бурен вятър от западната четвърт и с него нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра ще е около минус 3°.

Жълт код за умерен и временно силен вятър в 24 области от България. Област Смолян не е сред тях. В ранното утро температурата в Смолян е 3 градуса над нулата, но усещането е за по-студено време. През деня ще бъде облачно и дъждовно. Над 1400 метра дъждът ще преминава в сняг. А максималната температура ще достигне 11 градуса.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини