Sony въвежда иновации с три нови смартфона Xperia

Sony обяви три нови модела смартфони – Xperia 1 III, Xperia 5 III и Xperia 10 III. Устройствата се очакват на пазара в началото на лятото, цените все още не са известни.

Xperia 10 III е първият модел от серията Xperia 10, който предлага 5G връзка. Смартфонът е от средния ценови диапазон, идва с пълен пакет забавления, батерия с дълъг живот и водоустойчив дизайн.

Моделът стъпва на платформа Qualcomm Snapdragon 690, а батерията 4500mAh е с 25% по-голям капацитет в сравнение с Xperia 10 II. Смартфонът е устойчив на прах и влага по стандарта IP65/IP68 и защитен със стъкло Corning Gorilla Glass 6.

6-инчовият безрамков FHD+ OLED екран има съотношение 21:9 и HDR поддръжка. Новата тройна камера снима по-качествено движещи се обекти и предлага допълнителни функции, като засичане на животни в автоматичен режим

Xperia 1 III и Xperia 5 III са нови попълнения към флагманските серии Xperia 1 и 5. И двете устройства предлагат набор интегрирани функции за фотографи, меломани, киномани, геймъри и кинематографи. Стъпват на мобилна 5G платформа Qualcomm Snapdragon 888.

Sony набляга на факта, че това са първите смартфони с варио телеобектив, комбиниран с двоен PD сензор. Наличен е автофокус по око в реално време за хора и животни и за първи път функция Real-time Tracking, както и непрекъснат AF за всички обективи.

Освен това новите Xperia 1 III и 5 III са първите с 4K HDR дисплей със 120Hz опресняване. Моделите включват стерео високоговорители, 40% по-силни от предходния модел.

Устройствата са способни да възпроизвеждат 360 Reality Audio от високоговорителите с качество на звукозаписно студио, което също е първа по рода си характеристика в смартфоните.

Батерията с капацитет 4500mAh се зарежда до 50% за 30 минути с включеното 30W зарядно устройство. Полезният ѝ живот е 3 години, уточняват от компанията.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини