От понеделник започват да пръскат зелените площи

На 19.04.2021г., при благоприятни метеорологични условия, ще се осъществи първата за годината масова пролетна дезакаризация на територията на Община Първомай.

Ще бъдат обработени общо 90 дка: тревните площи на градинките до пазара, пощата, гарата, автогарата, около сградата на общината и градския парк, както и междублоковите зелени площи на ул. ,,Ал. Стамболийски”, ул. ,,Княз Борис І”, ул. ,,Стефан Стамболов”, ул. ,,Орфей”, ул. ,,Петър Берон” и ул. „Черноризец Храбър” и площите на ул. ,,П. Славейков”, ул. ,,Панайот Хитов”, ул. ,,Арда” и ул. ,,Христо Ботев”.

    Ще се третират зелените площи и в кв. Дебър и Любеново. Градският стадион, както и тези в двата квартала и с. Градина също ще се обработят.

    При дъждовно или ветровито време, пръскането ще се осъществи в следващ работен ден с благоприятни условия.

    При обработката ще се използват разрешени за употреба биоцидни препарати, в съответната доза и концентрация.

    Дезакаризацията е унищожаване на вредни и опасни за човека кърлежи и бълхи, които пренасят заразни болести, паразитират по растенията и предизвикват алергии у хората.

    Община Първомай обръща внимание на гражданите да не посещават обработените тревни площи до изтичане на карантинния период, който е 24 часа.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини