Тържествена литургия в „Свети Георги”, предстои ремонт на църквата

  За големия християнски празник Гергьовден днес  хасковският храм „Свети Георги победоносец" отрано беше посещаван от вярващи. Тържествена света литургия отслужи именикът отец Георги. В ритуала участваше и отец Митко.

  Спазвайки традицията миряните целуваха иконата на Свети Георги за здраве и успех, други я докосваха с ръка.

  В църквата е предвидено да се извърши ремонт – вътрешен и външен. Ще се ремонтира камбанарията, която е компрометирана. Ще се смени и купола. Идеята на Църковното настоятелство е дейностите да започнат през септември тази година. При необходимост е възможно храмът да бъде затворен за няколко дни за посещение на миряни.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   ХХ
   Х Х Х
   31 -3
   12:09, 6 май 2021
   Църквата, е молитвен дом, а не някой атракцион да снимате вътре. Търсете си други неща за снимане, и оставете хората да си запалят свещичките, и да се помолят на спокойствие. А ако може да четете, ще видите че на входовете на всички Църкви пише, ЧЕ СНИМАНЕТО Е ЗАБРАНЕНО. А ако търсите сеир, може да снимате, на много други места. Така че си търсете сензациите някъде другаде, а не в църквата.
  • 2
   А какво стана с църквата в кв Орфей?
  • 3
   По
   Попа
   3 0
   23:45, 6 май 2021
   Евгения Ангелова и Делян Добрев от Герб и владиката Николай не дават обяснения на простите .Вожда им казва аз съм прост и вие сте прости затова се разбираме.
  • 4
   Ко
   Коко
   0 -2
   23:45, 6 май 2021
   Каква е тази грозна жена на заглавната снимка? Прилича на дявола.
  • 5
   Ст
   Стефан
   0 0
   08:03, 7 май 2021
   Чудесно време за започване на ремонт на камбанарията - септември... А зимата ще продължи ли? Или майсторите лятото има друга частна работа..
  Последни новини