Свършихме работа българското общество да види, че Бойко Борисов може да бъде отстранен от управлението, заявиха от "Демократична България"

Свършихме работа българското общество да види, че Бойко Борисов може да бъде отстранен от управлението. Това се казва в декларация на ПГ "Демократична България".

На тези избори ще трябва да се обърнем към обществото и да поговорим с избирателите за какво искаме тяхната подкрепа, заяви председателят на групата Христо Иванов. В рамките на тази кампания да положим усилия да артикулираме с какво можем да се ангажираме, това ще е и в основата на диалога после в парламента, призова той. Надявам се, че ще можем да надграждаме, добави политикът.

Иванов отчете като положително, че това НС е възстановило някои процедури в тяхната пълнота.

Но промените в закона за съдебната власт, предложени от ДБ, не събудиха никакъв интерес в останалите парламентарни групи, коментира той. България продължава да е под мониторинг в областта на правосъдието, корупцията е във всяко произнасяне на международни организации по отношение на България - не можем да продължаваме да си затваряме очите, убеден е председателят на групата. По думите му, в очите на българския бизнес спецпрокуратурата се използва като бухалка за натиск.

Иванов посочи като положителна стъпка и промените в ИК.

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ск
    Скю
    14 -6
    18:00, 7 май 2021
    Никаква не я свършихте, ако не броим че си вдигнахте заплатите в пъти спрямо предходния парламент.
  • 2
    Ак
    Ако
    10 -1
    20:46, 7 май 2021
    на това викаш свършена работа, ясно е защо се издържаш не от работата си, а от партията си. Все ми е едно Борисов или някой друг ще е премиер. Важно е да мисли за държавата, а не за олигарсите, които са следствени и които трябва да бъдат обслужени. Ходи да се чипкаш на Росенец , не ставаш за друго.
  • 3
    12
    124
    11 -1
    05:26, 8 май 2021
    10000 лв заплата, 8 лв партийна помощ и свобода за Божков. Затова ли гласувахме бе брадат педер?
  • 4
    Ма
    Мартин
    1 0
    17:11, 10 май 2021
    Така е! Абсолютно прави са от уж Демократична България: наистина свършиха работата, която им беше дадена от подсъдимият олигарх Иво Прокопиев, който седи зад тях!
Последни новини