БЗНС: Радев следва своя план за превземане на държавността

Румен Радев и екипът му са в идеологическо и ценностно противоборство с демократичния път, избран от България - тяхната посока е Евразия и дори хибридните им образи не могат да скрият този очевиден факт. Такава позиция изрази БЗНС във връзка с политическата криза в страната.

Публикуваме изявлението без редакторска намеса:

Многократно предупреждавахме, че Радев си е поставил за цел пълното овладяване на властта.

Чрез служебното си правителство при липса на парламент президентът неизменно следва своя план за превземане на държавността. Радев узурпира властта не чрез избори, а през добре разработени хибридни стратегии с помощта на екип от кадри, свързани с БКП. Още с първите си действия служебното правителство показа, че последното нещо, с което ще се занимава, е да спомогне за намаляване на общественото напрежение и за осигуряването на спокойна за гражданите среда за провеждане на предсрочни избори.

След като не съдейства за изграждането на коалиционен модел на редовно правителство в рамките на 45-ия парламент, Радев получи изпълнителната власт, към която се стремеше. Политическият реваншизъм и кадровите чистки очевидно ще са основният предмет на занимание и на неговия втори служебен кабинет. Този път той постави непопулярен и нехаризматичен, но верен му човек на поста министър-председател. Бивш генерал, без никакъв опит в политиката и в обществените дела, той ще трябва да организира парламентарните избори!

БЗНС смята, че мястото на генералите не е в изпълнителната власт, а в армията. Изказваме цялото си уважение към младите български офицери, както и към висшия команден състав на българската армия, които бдят за националната ни сигурност и водят атлантически мисии. Действайки на терен и под огън, те са поели голямата отговорност за съхранението на човешки животи и за опазването на мира в най-конфликтните точки на света. Това са истински натовски офицери за разлика от онези хибридни генерали, изковани през времето на комунистическия режим и възпитани в лоялност към Варшавския договор, набързо "пребоядисали се" в атлантици след няколко обучения в САЩ. Според нас ролята и мисията на българските висши офицери е да отговарят за националната сигурност, а не да участват в интриги в коридорите на държавните институции под диктовка на Решетников в полза на Кремъл.

Още в началото на лятото на миналата година БЗНС алармира, че целта на Радев и на неговите ментори е създаване на служебен кабинет. Днес, когато този кабинет е факт, започваме да ставаме свидетели на целенасочените усилия за влошаване на политическата и институционалната среда, така че и следващите избори да не родят алтернатива за управлението на България. По този начин цялата власт в държавата може да остане задълго в ръцете на президента. Той очевидно действа по сценарий отвън и се интересува единствено от собственото си управленско бъдеще. Затова и негова задача е да работи за формирането на мнозинство, което на втория тур от предстоящите президентските избори да го преизбере за следващ мандат. Паралелно Радев инженерства бъдещите парламентарните сили, така че да конструира угодна за него изпълнителна власт. Той не само че не прави никакъв опит да осигури равнопоставена позиция за всички участници в изборите, а напротив, открито води кампания срещу политическите си противници.

БЗНС изказва огромното си съжаление, че представители на демократичната общност се включиха активно в хибридния план на Радев.

Предупреждаваме, че лидерството на Радев силно ще ни отклони от ЕС и НАТО. Недопустимо е българската десница да се идентифицира с актива на БКП и ДС. Още по-малко с партията на Васил Божков, чийто кандидат за депутат стана началник на кабинета на вътрешния министър! А нима желаната демократична реформа в съдебната система може да се осъществи от червените "корифеи" около Янаки Стоилов или злоупотребите с власт могат да се разследват от следователи на БКП!?

Радев и екипът му са в идеологическо и ценностно противоборство с демократичния път, избран от България. Тяхната посока е Евразия и дори хибридните им образи не могат да скрият този очевиден факт. Виждаме колко комфортно се чувства Румен Радев до червената Илияна Йотова и сред руските знамена, но виждаме също, че като държавен глава той не почете нито веднъж жертвите на комунизма. Видяхме как лобира за Кремъл на международните форуми, но не чухме да осъди руските шпиони и диверсанти в България. Видяхме го как слуша назиданията на агента от КГБ - патриарх Кирил, но станахме свидетели и как съвсем наскоро скри декларацията от срещата на президентите на 9-те държави от източния фланг на НАТО, осъждаща руските агресивни действия и изразяваща солидарност с Чехия и с България.

Дълбоко разтревожени сме, че с властта на Радев се връщат практиките и пропагандната реторика от времето на комунистическия режим. Мотото отново е да се унищожи "врагът на народа", а политическите конкуренти да бъдат разчистени чрез властови натиск, а не да бъдат победени на свободни и честни избори!

Коментари в сайта (14)

 • 1
  Би
  Бибер
  9 -8
  09:55, 15 май 2021
  Радев може да иска да направи нещо, но тези които назначава на постове и под тях в йерархията са по-голям октопод и мафиоти от досегашните. Сега едни приятелски кръгове ще заменят други . Цялата работа е за милиардите от брюксел. И в скоро време ще се върнат отново мутринските времена . Очаква ни по-голям хаос.
 • 2
  Бъ
  БЪЛГАРИНА ТАКА И НЕ ПРОУМЯ
  4 -7
  10:39, 15 май 2021
  Че никой не се кланя на Азия. Политиците се кланят на парите от америка и европа. И леви и десни. И всякаква друга паплач.
 • 3
  Пъ
  Пълен смях
  6 -7
  10:40, 15 май 2021
  Тея БЗНС на времето се разделиха на 100 фракции, даже си мислех, че вече не съществуват.
 • 4
  Ам
  Ама
  3 -8
  11:02, 15 май 2021
  има ли още БЗНС,аааа забравих,че оня с присадения... Виж коментара
 • 5
  Ка
  Картуш
  7 -8
  12:35, 15 май 2021
  Преди 4 години когато Радев беше на посещение в Париж и френските медии го определиха като двойник на на великия техен актьор Льои дьо Финес. Тогава никой не коментира тези публикации защото държавния ни глава имаше рейтинг. Сега тези публикации отново се появиха във френски издания.
 • 6
  Жа
  Жак
  6 -5
  17:37, 15 май 2021
  Е плитка е човешката памет! Забравиха как Радев назначи Деса за говорител на МО а длъжността е за мъж и с чин. След това още издънки и скрити документи пред разследващите. И после му бил виновен главния прокурор че го хванал в крачка.
  В момента тече подписка за инпичман на Фатмака. Колкото по бързо се отстрани Мунчо толкова по бързо ще се оправи държавата.
  • За
   Заври си
   4 -5
   18:08, 15 май 2021
   подписката, да не казвам къде,нагъл *********,не разбра ли ,че си отидохте,сега на ход е президента и служ. правителство.
  • Ка
   Камен
   3 -4
   18:51, 15 май 2021
   Президента не обратно лозе и скоро ще лъсне истината за голия му задник.
 • 7
  Ко
  Колко
  2 -6
  18:52, 15 май 2021
  трябва да си заблуден, за да не проумееш,че този с... Виж коментара
 • 8
  Ha
  HAHAHA
  5 -4
  19:18, 15 май 2021
  Баси не е истина още колко хора има с промити мозъци. По-горе ви го написаха - свърши вашата, кое не разбрахте или е по-лесно да се правите на луди и да плюете по Радев. Не ви искат хората, изчезвайте и никога не се връщайте щото СТЕ ТОКСИЧНИ. Пиша го с главни букви дано го проумеете с кухите си тикви.
 • 9
  Сл
  Слушай
  3 -5
  19:51, 15 май 2021
  хахо, изобщо не държа да ме управлява ГЕРБ. Но сигурно не те е управлявала тъпа фуражка , като тоя славяновски селянин. Ще поживееш и ще видиш.
  • Бр
   браво
   2 -5
   00:26, 16 май 2021
   Един точен коментар! Славяновското говедо е безмозъчен лешояд! Какво повече да коментираме, че си остави жената заради една дълга фустана втора употреба . Свиленски я изпъдил и пред корнелия се е представял за вдовец, после дългия, че нашия мунчо чак говорител на отбраната я направил и заради нея е в конфликт с половината държава и прокурор. И стана за смях пред европа и русия.
 • 10
  Гл
  глас народен
  0 -4
  01:37, 16 май 2021
  Това е https://www.peticiq.com/198975?s=86360479 Виж коментара
 • 11
  То
  Това не е
  2 0
  10:58, 16 май 2021
  гласът на народа,това сте вие, заблудените,но вашето време свърши,изборите го показаха.Народът иска промяна и сега е на ход президента и правителството,а пък вие си сложете подписката в рамка, да си я гледате,когато ви домъчнее за джипката и хората в нея.

Хороскоп за 19.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не пестете силите си днес. Денят е многообещаващ за вас и е едно чудесно начало на новата седмица. Интимните ви завоевания от предишните дни ви импулсират и стимулират творческите ви способности. Това ще изиграе решаваща роля в деловите ви начинания.
19 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Умереността ви е похвална и това ще ви донесе повече успехи днес. Ще получите предложение за съвместен бизнес, което може да се окаже добра перспектива за бъдещето ви. Не се колебайте дълго, проявете активност. Събитията ще ви подскажат правилните решения, доверете се на интуицията си.
19 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Благоприятните възможности за удовлетворяващи ви реализации идват една след друга. Бъдете уверени в себе си и действате, независимо, че ви се увеличават отговорностите. Работата е нещото, което ви държи будни и ви прави активни. Любими занимания може да ви отведат далече от къщи, споделете тези моменти с обичани хора.
19 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Силната ви интуиция ще ви предпази от неразумни постъпки днес. В определен момент се колебаете как да постъпите, но близък приятел ще ви помогне да намерите вярната посока. Имайте повече търпение в личните си контакти, не позволявайте на емоциите ви да властват над вас. Харчите прекалено много за дребни неща.
19 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможно е да останете подразнени от нетактичното поведение на човек от обкръжението си. От друга страна това ще повиши активността ви, в доказване правотата на тезата ви. Каквото и да се случи бъдете премерени и не позволявайте емоциите да диктуват поведението ви. Отдадеността ви на една идея може да предизвика криза в отношенията ви с партньора.
19 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Отдавате голямо значение на професионалната си заетост и с право. От днешните ви срещи ще зависят доходите ви, което ви прави още по-отговорни. Благодарение и на добрата ви организация, ще повишите ефективността на труда си и ще подобрите климата сред колегите си и в къщи.
19 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не се поддавайте на емоции и не се предоверявайте. Днес се изисква от вас да бъдете последователни в служебните си задължения. Ако е необходимо вложете цялата си енергия, за да се справите със започнатото. Няма да закъснеят и парите, но само ако разчитате на себе си. Любовта ще ви подкрепи, ако срещне у вас воля за борба, а не хленч.
19 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Без да се заяждате с околните и проявявайки добронамереността си към тях, ще ви бъде по-лесно в отстояване на позициите. Добро начало за започващите нова работа, както и за влюбените, които пристъпват към по-голямо взаимно обвързване. Възможности за брак или запознанства с цел брак.
19 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви приятен и спокоен работен ден. Настроението ви действа тонизиращо на всички около вас, затова бъдете сигурни че всеки около вас днес ще остане очарован от излъчването ви. Колега ви предлага добра идея, но е възможно тя да остане на заден план за момента. Изчакайте по-добър момент за да се заемете сериозно с намеренията си.
19 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За пореден път ще покажете уменията си да взимате правилни решения и да ги следвате. Ще потиснете притесненията си за друго време и днес ще се възползвате от всяка подадена ви възможност. До себе си ще имате хора, които открито ви подкрепят и на които може да се разчита. Оценете ги и им върнете жеста.
19 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроени сте за активна почивка. Ще ви привличат занимания със спорт, туризъм или светски живот. Сигурно е, че няма да скучаете, напротив. Любовни трепети ще ви държат будни и подтикват към действия. Добра новина ще ви накара да кроите планове за бъдещето си. Липсата на тревога си е цяло щастие, но дали го осъзнавате?
19 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Печалбите ви преследват независимо с какво се занимавате. Сега е момента да покриете дълговете си(ако имате такива) и да помислите за спестявания. Спокойно можете да си позволите повече разточителство при покупките. Здравето ви е отлично и скоро едва ли ще ви създава проблеми.
19 юни 2021
Последни новини