Слънчево в събота, валежи привечер

Днес ще преобладава слънчево време. След обяд и до полунощ отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. На отделни места валежите ще са интензивни и значителни по количество. Има условия и за градушки. Привечер краткотраен дъжд с гръмотевици ще има и в отделни райони на изток. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България - до умерен вятър от изток-югоизток.

Максималните температури ще са предимно между 23 и 28 градуса, по-ниски ще са те по Черноморието - под 20 градуса.

Над планините облачността ще е разкъсана. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, в Рило-Родопската област интензивни валежи от дъжд с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 18-20 градуса. Температурата на морската вода е 13-15 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини