Chef's club Smolyan отново показаха човещината си, продадоха 600 порции за лечението на Денис

600 порции ориз с телешко месо сготвиха готвачите от шеф клуб - Смолян днес. Храната се доставя в момента в завод, шивашки цех, религиозен храм, офис на банка, училище и др. в областния град. "Всички доставки са с благотворителна цел, като парите се събират за спешната бъбречна трансплантация, от която се нуждае 11-годишният Денис Копитев от Мадан. Сготвихме храната на две места - в Смолян и село Соколовци, защото количеството не позволяваше на едно място да се осъществи", каза Снежана Орлова от Клубът на професионалните готвачи - Смолян, Chef's club Smolyan.

Готвачите обявиха благотворителната акция на 4 юни и събраха средства за купуването на продуктите, а средствата от продажбата на сготвената храна ще бъдат внесени в дарителската сметка на детето. 

Денис се нуждае от животоспасяваща бъбречна трансплантация, за която е необходима сума от около 72 000 лв., непосилна за семейството. 
"Операцията е много спешна, детето не е добре. Денис се бори за живот, откакто е на 3 години и 9 месеца. Вече 7 години семейството сме само в ходене по мъките. Оказва се, че генетично е страданието му в бъбреците и не се повлиява от лечение. Детето много страда, много гърчове получава, мозъчна увреда, високо кръвно. Имаме едно детенце", казва майка му Надие.

Семейството плаща и квартира в София, тъй като Денис три пъти седмично е на хемодиализа там.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини