Вижда се краят на ремонта на моста над река Марица в Димитровград

    Днес кметът Иво Димов направи инспекция на ремонтните дейности по моста над река Марица, който вече започва да придобива вид на цялостно съоръжение.

    По-голямата част от моста вече е бетониран, там където не е излят бетона се монтират последните метални конструкции, за да бъдат изляти кубиците бетон. След като бъде завършено полагането на бетона, следва полагането на хидроизолацията и подготовката за асфалтиране, за да може трафика да се пусне по съоръжението. Реалистичната прогноза за пускането на движението по моста е до 3 седмици, и ако не изникнат непредвидени препятствия, автомобилният трафик през мостовото съоръжение ще бъде пуснат този месец.

    След пускането на трафика, ремонтните дейности по сложната реконструкция на моста ще продължат, но те няма да пречат на преминаването на автомобили. В момента техника прехвърля насипите от почва, които бяха натрупани, за да ограничат водите на реката, за да може да се работи по мостовите колони от южния му край. Остров от земна маса ще бъде изграден в следващия участък, в който трябва да се извършват дейности по долната част на съоръжението, които в момента са във водите на река Марица.

    Предвижда се и премахването на паветата и цялостно асфалтиране на отсечката от кръстовището на ул. Захари Зограф и бул. Стефан Стамболов до кв. Марийно, където новият асфалт ще се свърже с новоремонтирания път, част от републиканската пътна мрежа през димитровградския квартал към гр. Меричлери и гр. Чирпан, заяви кметът Иво Димов.

    Мостът над река Марица, който свързва централната част на града с димитровградските квартали Марийно, Вулкан и Черноконево, се нуждаеше от цялостна реконструкция, след като по него се появиха деформации, включително напукване по носещите колони. Мостовото съоръжение от своето създаване през 50-те години на миналия век не е било ремонтирано до сега. Неговият ремонт стартира в края на м. октомври миналата година и се очаква да приключи този месец (юли). Съоръжението претърпя укрепване на колоните с изключение на тази в северната част, което предстои, изцяло са подменени стоманените гради. Направено е карбоново укрепване по конструкцията и ново бетоново покритие на долните части на моста и други дейности за укрепването и възстановяването на мостовото съоръжение. За подмяната на колоните от южния край на съоръжението е направен насип от около 3 000 тона камъни и почва, за да може коритото на реката да се стесни и да може да се работи по подмяната на колоните. Следва по-голямата част от този насип да се премести от противоположния край на моста, за да може да бъде подменена и северната колона на съоръжението.

    Видео архив от 27 април 2021г.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Pr
      property-renovators.com
      8 -3
      15:02, 2 юли 2021
      Дано този мост да се превърне в нещо по-красиво, че това чудо което изникна над линиите сигурно печели награда за най-грозноват и обикновен мост на България. Сложете парапети и лампи които да привличат с дизайна си и хората да се възхищават, все пак това е един от входовете към града и първото нещо което пристигащите виждат.
    • 2
      Фе
      фен
      10 -2
      20:20, 2 юли 2021
      А ще кандидатстват ,ли за световен рекорд,за най-бавен строеж?
    • 3
      Дя
      Дядо Яго
      7 -2
      00:51, 3 юли 2021
      Тез хубостници, като "излеят кубиците бетон" да внимават да "набере необходимата якост" , че да не пускаме само колоездачи на откриването със закъснение!!!
    • 4
      Го
      Голям
      5 -3
      09:08, 3 юли 2021
      Голям инспектор този иво бе. Купената диплома му е помогнала да стане хем инспектор хем и разбирач по мостове. Галем строител. Хвала на таквиз калинки.
    • 5
      Ба
      Бай Хой(Кой)
      10 -1
      15:07, 3 юли 2021
      Най-великия кмет измежду склададжиите и най-великия склададжия измежду кметовете.Строител на съвременния Димитровград,очаквайте скоро и в Хасково...
    • 6
      Гр
      Гражданин
      5 -9
      17:04, 3 юли 2021
      От всички кметове от създаването на Димитровград ,... Виж коментара
    • 7
      До
      Допринесъл
      9 -2
      17:22, 3 юли 2021
      допринесъл, че и най-големия лъжец от шайката герб може да просперира като има кой да го лансира. Толкова е допринесъл, че повечето млади хора бягат от града. Какво работи в града. Къде са Вулкан, Неохим, мините. Какво работи в капацитета си. Духовно, превърна младите в неверници. Посочи на младите хора как се просперира чрез лъжата. Културно, вижте и направете справка колко граждани има регистрирани в библиотеката, колко четат. Колко представления се играят в театъра и направете справка в предишни години, например при соца. При гнилия социализъм. И това ако не е култ към един прост гербаджия, калинка оплел се в мрежите на лъжата и кражбата. Какво направи с 5 милиона от ремонта на булевард "България". Не се разграничи от говорителката си в общината, която притежава над 23 имота, защото се говори, че са негови. За уикенд на димови и дечеви. Предишните кметове си останаха бедни в сравнение с тройкаджията от минния. А бяха по умни и способни хора, а не лъжци, изградиха Димитровград. Даваха поминък на димитровградчани.
    • 8
      До
      До Допринесъл
      3 -9
      23:32, 3 юли 2021
      Кметът е направил много неща за града ако не ви е... Виж коментара
    • 9
      Ко
      Колко
      7 -1
      07:09, 4 юли 2021
      Колко е допринесъл? Градът е изграден от бригадири. Парковете са изградени преди калинката да дойде на власт с фалшиви избори. Остава една подръжка. Нямате си на понятие от подръжка. Преди градинките се поливаха. Няма ги розите по централните алеи на парковете. Тревните площи не се поливат и ако има такива са частично. Не заблуждавайте. Това, че се засаждат на година по 20-на дръвчета, то не значи че озеленява града. Оставена му е една подръжка сПовечете начални парите от евро фондовете. Нямате си от понятие за строителството което е кипяло в този град. Всичко превърнахте в световна криза. Това е най-слабия кмет. Всичко в общината е на самотек. Има стари служители които си гледат работата, които не са на ръководни длъжности и работата си върви. В строителството всичко е дадено на наши фирми. Повечето началници са калинки назначени с функциите за надзиратели. Не разбират от спецификата на работа в община. Въпреки, че са три мандата, не могат да разберат как се прави. Това са калинките обзели обществеността и управлението на държават и още има заблудени които повтарят едно и също. Това са хора които не знаят и не правят опити да понаучат нещичко.
    • 10
      Ед
      Един из народа
      6 -1
      08:06, 4 юли 2021
      Вижда се краят на ремонта , но се вижда и краят на ГЕРБ , и разбойника Борисов.
      Вижда се и краят и на лъжеца , безсрамник - кмет .
      Да каже , кои са абонираните изпълнителите на поръчки на територията на общината по негово време и за какви милиони става въпрос - ТОГАВА ОБЩЕСТВЕНОСТТА ДА КАЖЕ И ПРЕЦЕНИ КАКВО Е БИЛО ЛИЦЕТО НА КМЕТА ИВО ДИМОВ.
    • 11
      Ех
      Ех,ех
      6 0
      12:51, 4 юли 2021
      Моста към Марийно затворен,другия мост над Марица с месеци стеснен.А някой може ли да каже каква е сложността при участъка от разклона за Брод до разклона за ромската махала.200 метра колко време се ремонтират, че всички от и за Стара Загора блъскат из разбития път в махалата.Или е сложно , че и там има МОСТ.
    • 12
      Ни
      нищо
      6 -1
      13:05, 4 юли 2021
      Нищо не зависело от кмета и от общината, пък ходи на инспекция. Като оня дето обикаляше с джипката почти цяла година. Ненормална работа, винаги има с какво да се оправдае.
    Последни новини