Каяци "превземат" водите на река Марица при Димитровград

    Националният воден поход "Долна Марица-2021" стартира днес, 2 юли, от брега на река Марица при "железния мост" в Димитровград. Тридесет екипажа любители на водния спорт с каяци ще преплуват на няколко етапа по течението реката до град Любимец.

    От днес стартира традиционният воден поход по долната част на река Марица. Според организаторите, това е най-атрактивният участък от реката, който през този сезон обикновено е осеян с прагчета, скокове, вълнички, птича песен, полъх на вятъра, пясъчни коси... Част от целите на водното приключение са запознаване с природните забележителности по река Марица в предвидения участък.

    Участниците ще направят постоянен лагер в димитровградското село Райново, къде домакин ще им бъде местното читалище „Марица – 2008“. Домакините от читалището са осигурили традиционна българска вечер за бивака, която да бъде изпълнена с изненади и атракции.

    Водното рандеву стартира днес около 12:00 ч. в град Димитровград, като каяците могат да бъдат забелязани по течението на реката утре по трасето след село Райново, около град Харманли, а на следващия ден в неделя каяците продължават към град Любимец.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини