Ученици от Смолян участваха във весело лято по Национална програма "Отново заедно"

Изображение 1 от 6

    Ученици от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Смолян, взеха участие във "Весело лято с Детски лагер" по НП на МОН "Отново заедно" - хотел Балканика, гр. Китен.
    Пет дни децата се забавляваха безкрайно много и се радваха на хубаво време. Програмата бе изключително богата, забавна и образователна. Уроците по Човекът и природата и Човекът и обществото оживяха още по време на път, а чрез организираните екскурзии до гр. Созопол, гр. Приморско и пътуването с лодка по река Ропотамо, децата имаха възможност да разгледат старинната архитектура, да се запознаят с интересни легенди и исторически забележителности, да посетят резерват Ропотамо, да научат повече за България. Възхитени и въодушевени, децата бързо запаметиха прекрасните моменти и си подариха малки сувенири и магнитчета, за да запазят прекрасните преживявания.
    Учениците се включваха с участия и във всекидневно организираните модули:спорт - разучаване на индивидуалните и колективни видове спорт, запознаване с бойните изкуства, мини спортни турнири; приложни и изящни изкуства - Арт ателиета; STEM занимания “Млади откриватели” - по групи и интереси; музика и танци - разучаване на народни танци и песни.
    Не пропуснаха и организираните игри във вода и на суша, а спортния им дух бе подхранван с организирана точкова система. Освен участници имаха възможност да бъдат и публика в предложеното комбинирано научно-развлекателно шоу – Щури професори, детективи и магьосници и сапунени балони и на театралната постановка на Бургаския драматичен театър. Емоционално бе и включването в организираната „Вечер на таланта“, където учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ отново доказаха, че са достойни, можещи и знаещи.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини