СУ "Св.св. Кирил и Методий" - домакин на срещи по НП "Иновации в действие"

    Математиката е навсякъде около нас. Това показаха учениците от VI"а" клас от иновативно СУ "Св. св. Кирил и Методий" – гр. Смолян. Те представиха интегриран урок на тема „Пирамиди“, подготвен от учителите по математика - Себиха Велинова, и по английски език - Надежда Станкова. В рамките на един учебен час шестокласниците показаха знанията си по математика, английски език и технологии и предприемачество – какво е пирамида, какви методи и формули можем да използваме за изработването на пирамида, къде около нас, в околната среда са приложими тези фигури, как да изчислим колко материал и на каква стойност е необходим, за да изработим палатка или беседка. За подготовката и провеждането на интегрирания урок
    беше използван проектно – базиран подход и метода на обърнатата класна стая със STEM – елементи. Учениците от VI"а" клас бяха разделени на пет екипа, като всеки представи работата си по предварително поставените им задачи.
    Изводът, до който стигнаха всички заедно беше, че математиката не е само сухи изчисления и формули. Тя може да бъде изключително интересна и най-важното – приложима във всяка една област на живота ни.
    Интегрираният урок по математика и английски език на тема „Пирамиди“ беше част от дейностите по Национална програма "Иновации в действие", която реализира иновативно СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Смолян и беше представен пред партньорските училища, които в продължение на два дни гостуват в града - иновативно СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Асеновград, ОУ „Христо Ботев“ – гр. Раковски и ОУ „Васил Левски“ – гр. Кърджали.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини