Фирмата на Спецов задлъжняла, когато той не е бил нито управител, нито съсобственик

Ревизията на фирма „Гранекс Трейдър”, която е била управлявана в известен период от време от сегашният директор на НАП Румен Спецов, не е правена за периоди, в които Спецов всъщност е управлявал. Това заяви финансовият министър Асен Василев в отговор на въпрос на депутата Георги Кадиев. Задълженията на фирмата обхващат период, в който г-н Спецов не е бил нито управител, нито съсобственик в компанията, подчерта Василев. 

"Ревизията започва през 2015 г., т.е. два месеца след като купува фирмата, Спецов влиза в ревизия, а я продава през април 2016 година", посочи служебният финансов министър. 

Ревизията на "Гранекс Трейдър" обхваща два периода, като единият изцяло се отнася до 2014 година, а другият е до 1 май, 2015 година.

По думите на Асен Василев, Спецов поема фирмата по-късно през 2015 година, което вече съобщиха и от НАП. Справка в Търговския регистър показва, че Спецов става управител на 16 юни, 2015 година.

Министърът обаче не успя да посочи кога точно е бил издаден ревизионният доклад и било ли е това по времето, когато фирмата е била на Спецов.

"Румен Спецов видял ли е този доклад и продал ли е дяловете си в „Гранекс Трейдър“ преди самата ревизия", попита Кадиев.

На 17 юни 2016 година е подаден ревизионният акт, каза той, но не можа да каже кога е даден ревизионният доклад и на кого. Министър Василев повтори, че е абсурдно някой да се страхува от ревизия на периоди, в които не е бил управител.

Асен Василев обясни, че е сезирана прокуратурата, за да направи и тя проверка.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Харесвам Кирил Петков и Асен Василев, но : Всичко което казвате за да го защитите Спецов ме навежда на мисълта че е купил тази фирма за да изчисти документите и да върне услуга на някого(ако той не е изкярил нещо финансово). Не може да е чисто това положение.Все пак е продал фирмата на *******.И го е направил с пълното съзнание какво прави. Не може да е невинен.Има нещо друго, което не ни казвате вероятно.
  • 2
    ?
    ?
    0 0
    23:07, 14 авг 2021
    Тея са като вода ненапита направо са чиста сълзица в кладенчето на пРезидента Радев !
Последни новини