Започва ендуро предизвикателството „Елевейшън 999“ в Пампорово и района

Изображение 1 от 5
    Колоездачи от България, Гърция, Хърватска и Словения ще премерят сили навръх Съединението
     
    Днес в Пампорово започва осмото поредно издание на едно от най-интересните и трудни състезания в календара по планинско колоездене в страната – „Елевейшън 999“. За участие в състезанието са се записали колоездачи от България, Гърция, Хърватска и Словения. 
     
    С близо 25 км специални отсечки и още над 30 км трансфери, разделени в двата състезателни дни на 5 и 6 септември,  ще трябва да се справят участниците в надпреварата. Състезателните етапи са разпръснати в района на Пампорово, Чепеларе и Смолян, като представляват пътеки с множество технични, стръмни  и скоростни отсечки, корени, камъни и други естествени и изкуствено създадени препятствия. 
     
    Ендуро дисциплината е една от най-бързо набиращите популярност, както в страната, така и в световен мащаб, като представлява спускане на етапи със засичане на индивидуално време на всеки участник, като състезанията печели този с най-добро общо време от всички състезателни отсечки. 
     
    „Елевейшън 999“ е част от държавния календар и Българските Ендуро Серии, като е единственото до момента двудневно ендуро състезание в България и носи точки на участниците едновременно за 5 и 6 кръг от сериите. Последната спирка на турнира е на 16-17 октомври в Пловдив.
     
    Междувременно сезонът в  родопския ни курорт продължава с пълна сила, лифтовете в Пампорово работят всеки ден от 9 до 17 часа, без почивен ден на място работят също и Приключенски парк Язовира и другите атракциони в курорта. Лифтът до връх Мечи чал ще работи за последно през този сезон в дългия уикенд до 6 септември, след което ще отвори само за състезанието Мечи чал DH на 18-19 септември.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини