Кирил Петков взе мандата и го върна изпълнен

Президентът Румен Радев според конституционната процедура връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател на първата политическа сила в 47-то Народно събрание "Продължаваме промяната" - Кирил Петков. Заедно с Петков в президентската институция дойдоха спряганият за финансов министър Асен Василев, председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров и Калина Константинова.

Президентът Румен Радев заяви, че върху "Продължаваме промяната" и париите в коалицията пада отговорността да реформират порочния модел на авторитарното управление, да се справят с корупцията и беззаконието, да изхвърлят задкулисието от държавата.

Ваш основен ресурс ще бъде подкрепата на хората и вярвам, че ако не постигнете промени още в първите 100 дни коалицията няма как да спечели бъдещето за България. Законността е най-важната битка, от която зависят всички останали, подчерта Радев.

По думите му гласът на площада и гласът от урните иска законност от новата коалиция. Битката с бедността и отстояването на българските национални интереси са другите предизвикателства, открои Радев и пожела успех в изграждането на свободна, демократична, просперираща и успешна България.

Кирил Петков благодари на държавния глава за получения мандат и заяви, че идвайки към президентството една гражданка му казала, че от "Продължаваме промяната" накарали обществото да повярва отново на политиците. Тази отговорност я приемаме от сърце, защото когато вие започнахте промяната, сега е време да се свърши работата до край.

Време е след 32 години българският народ да почувства, че управниците се грижат за него. Време е нашите баби и дядовци, майки и бащи да видят България като място за справедливи старини и пенсии, подчерта Петков

Той увери, че коалицията ще вкара всички усилия обещанията и надеждите да станат реалност. Петков върна директно мандата с готов състав на Министерски съвет, като се надява още в понеделник правителството да бъде реалност.

Припомняме, бъдещото правителство се очаква да бъде гласувано в пленарната зала на извънредно заседание на парламента в понеделник, 12 декември. От "Продължаваме Промяната" вече събират подписи с искане за свикването му, съобщи по време на петъчния парламентарен ден депутатът и спряганият за нов външен министър от ПП Даниел Лорер.

"Продължаваме Промяната" представиха споразумението за съвместно управление на Република България, подписано с БСП, ИТН и "Демократична България" 2021-2025 г.:

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Li
    livememe.com/gkhv4x
    0 0
    14:16, 11 дек 2021
    Тия са с картончета, останалите по убеждения :)
  • 2
    Ме
    Мегика
    5 -5
    15:22, 11 дек 2021
    Преди една година не си и помислях; че е възможно да имаме управляващи интелигентни, нахъсани и умни хора. Някак си бяхме свикнали да чуваме и виждаме хаоса, некомпетентност за обществения просперитет, господ тиква с хвърлящ банкноти и много други нечестни неща. Вярвам, че ние българите имаме нужда от некорумпирано, честно и работещо правителство. Надявам се скоро всички бандити присвоили български богатства да си намерят заслуженото.
    • Хи
      Хидравлика
      6 -1
      15:55, 11 дек 2021
      Ти на Курнела Нинова ли казваш честна компетентна и не корумпирана? Ако доживеем след шест месеца ще си говорим "каква я мислят и каква стана.."
  • 3
    Ос
    ОСМАН БЕГ
    0 0
    22:00, 11 дек 2021
    Минало си покрай че гевара, прасе. Само си минало :)
  • 4
    Ос
    ОСМАН БЕГ
    0 0
    22:01, 11 дек 2021
    Свинете дето са те подбирали и те само са минали покрай сталин :)
  • 5
    Ос
    ОСМАН БЕГ
    0 0
    22:02, 11 дек 2021
    И усмивката ти е крива. Некак си на зурла мяза :)
  • 6
    Ос
    ОСМАН БЕГ
    0 0
    22:03, 11 дек 2021
    Свинете отдавна го гласят прасето на местото на ******* ;)
  • 7
    Ос
    ОСМАН БЕГ
    0 0
    22:06, 11 дек 2021
    Че сте тъпи, тъпи сте :) но не сте съвсем кьорави, нали? :)
  • 8
    Ос
    ОСМА БЕГ
    0 0
    22:07, 11 дек 2021
    Той и о-макрон ван дер любе си направи прическа ала наполеон, ама само е минал покрай наполеон :)
  • 9
    Ос
    ОСМАН БЕГ
    0 0
    22:10, 11 дек 2021
    Прасето и манталитета на че гевара се опитва да копира. Талантливо прасе! :)
  • 10
    Ба
    БАЙ КОЛЮ
    1 0
    10:22, 12 дек 2021
    Отивам не димитровградския пазар да си купя обувки с големи грайфери. Като стане всичко по мед и масло -да не парзамям.
Последни новини