Според заповед на РЗИ и в следващите две седмици учениците учат при ротация

Въпреки спада на заболяемостта в Смолянска област и в следващите две седмици учениците ще учат на ротационен принцип, според заповед на здравната инспекция. В нея се нарежда от 21.02. да се въведе следния режим на обучение:
Продължават присъствено да се обучават учениците от I до IV клас и извършват индивидуалните терапевтични сесии на деца със специални образователни потребности, при спазване на противоепидемичните мерки.

За периода 21-25 февруари се преустановяват присъствените учебни занятия на учениците от VI, VIII, IX и XI клас. Обучението от разстояние в електронна среда за тези ученици се организира със заповед на министъра на образованието и науката. За учениците от V, VII, X и XII, учебният процес остава присъствен, при спазване на противоепидемичните мерки.

За периода 28 февруари до 4 март се преустановяват присъствените учебни занятия на учениците от V, VII, X и XII клас. Обучението от разстояние в електронна среда за тези ученици се организира със заповед на министъра на образованието и науката. За учениците от VI, VIII, IX и XI клас учебният процес остава присъствен, при спазване на противоепидемичните мерки.

Заповедта се основава на данните от преди няколко дни, според които е достигната 14-дневна заболеваемост от COVID – 19 - 1080 на 100 хил. население, над 70% заетост на интензивните легла, позициониране в етап III по Националния план за справяне с пандемията и повишен здравния риск, с цел опазване живота и здравето на населението, съгласувано с Главния държавен здравен инспектор и Решения на Областния щаб за противодействие на разпространението на COVID – 19 в област Смолян от 16.02.2022г.
Мерките е вероятно да бъдат преразгледани при трайна тенденция за спад на заболяемостта.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини